INTERVIEW. Gerolf Annemans over onafhankelijkheid: “Vroeger ging het over José Happart en BHV, nu gaat het over de financiële catastrofe van België”

Gerolf Annemans. Foto: via redactie

Uncategorized

Groen, PS en Ecolo vragen tussenkomst premier De Croo in dossier hongerstakers

Anton Schelfaut

De voorzitters van Groen, PS en Ecolo, Meyrem Almaci, Paul Magnette en Jean-Marc Nollet, vragen premier Alexander De Croo (Open Vld) om het dossier van de hongerstakers over te nemen van bevoegd staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V). In de Begijnhofkerk en op de campussen van de VUB en ULB houden 450 sans-papiers al sinds 23 mei een hongerstaking.

“De situatie van de honger- en dorststakers in Brussel gaat zienderogen achteruit”, schrijft Almaci zondag op Twitter. “Het overleg zit muurvast. Gezien de kritieke situatie vraagt Groen dat premier Alexander De Croo tussenkomt voor er slachtoffers vallen.”

Ook Magnette en Nollet roepen De Croo via Twitter op om in te grijpen. “Vanwege de hoogdringendheid van de situatie van de hongerstakende sans-papiers en de principiële blokkering door de staatssecretaris (Sammy Mahdi, red.), is het aan de eerste minister om de zaken onmiddellijk in handen te nemen”, klinkt het. “Er dreigt een tragedie, we kunnen niet toelaten dat de mogelijke oplossingen voor de crisis niet zo snel mogelijk worden uitgevoerd.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

7 gedachten over “Groen, PS en Ecolo vragen tussenkomst premier De Croo in dossier hongerstakers”

  1. Toegeven aan hongerstakers is toegeven aan chantage. In een demokratie kan hongerstaking nooit een middel zijn om een doel te berijken. De honger staker doet een vrijwillige keuze en moet er de gevolgen van dragen

  2. Beste Vivaldi politici, ik ben zonet in hongerstaking gegaan, en ik eis dat u mijn pensioen verdriedubbelt want ik heb er 42j voor afgedragen. Deze gelukszoekers hebben al meer gekregen, zonder er wat voor gedaan te hebben, dan wat ik afgedragen heb voor mijn pensioen, dus lijkt het mij eerlijk dat ik ook een maandelijks groter deel van gestorte bedragen terugkrijg.

Plaats een reactie

Delen