Groen wil dat België naar Europees Hof stapt tegen Hongarije. Foto Photonews.

Groen wil dat België naar Europees Hof stapt tegen Hongarije. Foto Photonews.Groen wil dat België naar Europees Hof stapt tegen Hongarije. Foto Photonews.

Uncategorized

Groen wil dat België naar Europees Hof stapt tegen Hongarije

/

Groen en Ecolo willen dat de Belgische regering naar het Europees Hof van Justitie stapt tegen Hongarije en de “anti-lgbtq+-wet” die daar recent werd aangenomen. “De anti-lgbtq+ wet in Hongarije gaat lijnrecht in tegen de Europese waarden. Maar verontwaardiging alleen, is niet genoeg”, aldus Groen-fractieleider Wouter De Vriendt.

Een tweetal weken geleden nam het Hongaarse parlement een wet aan die het bijvoorbeeld verbiedt om reclameboodschappen over geslachtsveranderingen of homoseksualiteit te tonen aan minderjarigen. Die zogenaamde anti-homowet blijft voor beroering zorgen, Groen en Ecolo willen nu dat ons land actie onderneemt tegen Hongarije.

Groen en Ecolo hebben een resolutie klaar die de Belgische regering vraagt om Hongarije voor het Europees Hof van Justitie te dagen. “Als Europa tegen 1 oktober nog niks heeft gedaan, dan moet België het maar doen”, aldus fractievoorzitter Wouter De Vriendt (Groen). “De vergaande anti-lgbtq+-wet die Hongarije aangenomen heeft, druist in tegen onze Europese waarden. Het mag niet blijven bij verontwaardiging.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




13 gedachten over “Groen wil dat België naar Europees Hof stapt tegen Hongarije”

  1. Het mag inderdaad niet blijven bij verontwaardiging, zeker nu het over Hongarije gaat. Wouter De Vriendt veeg eerst voor je eigen deur en doe iets aan het geweld hier in België tegen de lgbtq+ gemeenschap. Pak o.a. dat krapuul aan dat een meisje verkrachtte en die alles online smeten met het gevolg dat het slachtoffer uit pure wanhoop uit het leven gestapt is. Wat wil jij je bemoeien met Hongarije, heb je niets anders om in de belangstelling te komen staan.
    Probeer Erdogan maar eens de les te lezen, dan zal je rap lik op stuk krijgen. En maar geld geven….
    Zielig oikofoob groen ventje dat je bent !

  2. De negationismewet is ook een aanfluiting van de Europese waarden, met name de vrije meningsuiting. Zal Groen er ook op aansturen dat ons land hiervoor naar het Europees Hof stapt?

  3. De groenen hebben niets te willen en ze moeten zich niet bemoeien met
    binnenlandse aangelegenheden van Hongarijë.
    Ook in Hongarijë gaat de Gay parade de straat op zonder problemen.
    Alleen, de kinderen moeten ze met rust laten.
    Verder hebben ze in Honarijë niet te klagen, ze zijn er veiliger op straat dan bij ons.
    Snaveltjes dicht dus.

  4. Ze krijgen het hoog in hun sterre, nu ze aan de vetpotten zitten. Dat ze maar genieten, want met al de recente stommiteiten binnen Vivaldi door hun ministers kan het nog lang duren eer er ooit nog een kans komt.
    Maar nu Open Bld Voor hetzelfde staat als hun, kunnen ze samengaan om hun kansen te vergroten…

  5. Straf echte verontwaardiging of politiek spelletje als partij heeft groen niemand met de vinger te wijzen zij hadden ooit zelf hun katjes te geselen hun paterke dat de partij oprichte werd ooit vervolgt voor misbruik van jongeren met sexuele handelingen maar alles verdween onder de mantel der liefde dus wat een hypocrisie weer

  6. De Walen zitten hier ook al jaren dankzij de transfers met hun vingers in de Belgische vetpotten.Een nieuwe Franse studie(de zoveelste reeds) spreekt over meer dan 1000euro gemiddeld die de Vlamingen moeten ophoesten voor de regio waar Di Rupo en co de plak zwaaien!Er zijn studies die spreken van 8 tot 10 miljard euro NETTO per jaar.

Plaats een reactie

Delen