Abou Jahjah weet nog niet of Hamas-aanval misdaad tegen menselijkheid was

Dyab Abou Jahjah. Photonews

Uncategorized

Grootschalige politieacties tegen mensensmokkelaars in Grieks grensgebied

Anton Schelfaut

De Bulgaarse en Hongaarse politie hebben woensdag grootschalige acties uitgevoerd. Daarbij zijn de vermoedelijke leiders van een grote bende mensensmokkelaars opgepakt. Dat maakte Europol vrijdag bekend.

Bij gelijktijdige invallen in Bulgarije, Griekenland en Hongarije zijn in totaal veertien verdachten opgepakt. Ze zouden de afgelopen jaren honderden vluchtelingen vanuit Turkije naar de noordoostelijke Griekse regio Evros en Hongarije hebben gebracht. Daarnaast zijn ook 25 voertuigen, smartphones, SIM-kaarten, cash geld en computers in beslag genomen.

Het wagenpark van de bende kwam bloot te liggen bij een twee jaar durend onderzoek. Zo vielen de afgelopen maanden minstens 66 wagens in de handen van de autoriteiten. Het merendeel daarvan stond geregistreerd in Bulgarije en Georgië. De bende had een voorkeur voor “duurdere Europese merken”, zo meldt Europol. De verstekelingen moesten plaatsnemen in de kofferruimtes van de personenwagens en pick-uptrucks. Op die manier smokkelde de bende soms tot vijftien personen per overtocht. De verstekelingen moesten een bedrag tussen de 2.000 en 2.500 euro neertellen. Volgens Europol heeft de bende minstens 442 vluchtelingen naar EU-grondgebied gevoerd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “Grootschalige politieacties tegen mensensmokkelaars in Grieks grensgebied”

Plaats een reactie

Delen