Ihsane Haouach (YouTube)

Ihsane Haouach (YouTube)

Uncategorized

Haouach heeft “nauwe contacten met de Moslimbroederschap”

Pieter Van Berkel

Ihsane Haouach heeft volgens de Staatsveiligheid “nauwe contacten met de Moslimbroederschap”. Het kan niet worden uitgesloten dat ze zelf niet op de hoogte is van die contacten. Dat schrijft de Franstalige openbare omroep RTBF op basis van de veelbesproken nota van Staatsveiligheid.

Haouach is bekend bij de Staatsveiligheid wegens “nauwe contacten met de Moslimbroederschap”. “Deze contacten tussen de Moslimbroederschap en Ihsane Haouach maken deel uit van een bredere strategie van de Moslimbroederschap, waarbij zij trachten het publieke debat en de beleidsvorming te beïnvloeden door goede betrekkingen te ontwikkelen met invloedrijke personen in verschillende kringen van de samenleving, waarbij zij zelf ook invloedrijke posities trachten in te nemen (entrisme) en waarbij zij een breed scala van organisaties en vzw’s trachten te controleren of te betrekken – met als onderliggend doel hun standpunten te introduceren en geleidelijk ten uitvoer te leggen“, klinkt het in de nota.

Volgens de Staatsveiligheid is Haouach, “zover wij weten”, zelf geen lid van de Moslimbroederschap. Het kan evenwel niet uitgesloten worden dat Haouach “zelf niet (volledig) op de hoogte is van het feit dat zij nauwe contacten onderhoudt met de Moslimbroederschap”.

De Staatsveiligheid ontving ook informatie dat Haouach de “Ligue islamique interculturelle de Bruxelles (LIIB) frequenteert”. Volgens de inlichtingendienst is dit “een van de belangrijkste Belgische organisaties die banden hebben met de Moslimbroederschap“. Ook zou zij “bevriend zijn met het hoofd van de Belgische tak van de Moslimbroederschap”. Die informatie zou volgens de nota nog geëvalueerd moeten worden.

Ook schrijft de inlichtingendienst dat zij de vereniging Les Cannelles -voorheen Bruxelloise et voilée – heeft opgericht, “een vereniging die ijvert voor een inclusieve en gediversifieerde samenleving en voor het recht om de hoofddoek te dragen”. Verschillende leden van deze vzw “frequenteren ook de LIIB of hebben banden met de Moslimbroederschap”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

2 gedachten over “Haouach heeft “nauwe contacten met de Moslimbroederschap””

  1. “een vereniging die ijvert voor een inclusieve en gediversifieerde samenleving en voor het recht om de hoofddoek te dragen”. Anders gezegd , in aanvangsfase een gesegregeerde maatschappij , later mogelijks een totalitaire maatschappij onder de sharia. Eeuuuuh, ons was toch een warme multiculturele maatschappij beloofd door Groen/Vooruit (met hulp van CDV/OVLD) ?

  2. Daar valt mijn hoofddoek nu van af?
    Publiek geheim dat Groen en Ecolo vooral islam aanhangers hebben en in ruil de sharia mee moeten helpen groeien.
    Aan de ene kant de Vlaamse Kiezer schofferen (VB kiezer) en aan de andere kant de kraan open voor de moslimbroeders. Onmisbaar onderdeel van de VIVALDI klucht…

Plaats een reactie

Delen