Hidveghi Balazs - Afbeelding: Multimedia.europarlement - Didier BAUVERAERT

Hidveghi Balazs - Afbeelding: Multimedia.europarlement - Didier BAUVERAERT

Uncategorized

Hongaars Europarlementslid geeft Rutte een veeg uit de pan na aanslag op misdaadjournalist: “Nederland heeft een duidelijk rechtsstaatprobleem”

Niels Geerinck

Gisteren werd de Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries het slachtoffer van een aanslag. Hij werd in Amsterdam neergeschoten en vecht momenteel voor zijn leven. De aanslag is ook het Hongaars Europarlementslid Hidveghi Balazs niet ontgaan. Volgens hem zou Rutte zich wat minder met het beleid in andere landen moeten bemoeien en beter voor eigen deur beginnen vegen.

Balazs trekt van leer tegen de Nederlandse premier op Twitter. “In Nederland heersen duidelijk problemen met de rechtsstaat. Peter R. de Vries werd in het hoofd geschoten, omwille van het uitoefenen van zijn job. Dit is overduidelijk een aanval op de persvrijheid. Mark Rutte zou zich beter ontfermen over zijn eigen land in plaats van Hongarije op de knieën te willen dwingen.”, zo schrijft de Hongaarse Europarlementariër.

Vorige week nog uitte Rutte kritiek op de Hongaarse wetten. “Hongarije moet op de knieën en de wet moet van tafel”, sprak Rutte toen. De uitspraak van Rutte verhitte de gemoederen tussen Nederland en Hongarije, de uitspraken van Balazs vormen een duidelijke referentie hiernaar.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

13 gedachten over “Hongaars Europarlementslid geeft Rutte een veeg uit de pan na aanslag op misdaadjournalist: “Nederland heeft een duidelijk rechtsstaatprobleem””

  1. Ik zou Nederland niet dadelijk een rechtsstaat noemen. Het lijkt me eerder een narco staat waar stilaan de mocro maffia zijn plaats opeist. De allochtonen hebben de volledige drugshandel overgenomen en schuwen geen geweld. De overheid is laks en heeft geen antwoord hierop. Integendeel. Ze importeren meer en meer misdaad. Wat dit aangaat hebben ze een voortrekkersrol en België zal hier spoedig in volgen.

  2. Wel divers, daar in Nederland: Pim Fortuyn vermoord door een moslim, Van Gogh vermoord door een Groen-linkse ‘activist’ en nu de Vries neergeschoten door een ordinaire (drugs)crimineel. En ik die dacht dat we schrik moesten hebben van ‘extreem-rechts’.

  3. Rutten is dat geen liberaal die de verkiezingen verloor? Kritiek op het Hongaars parlement geventileerd door Belgische, Nederlandse en EU liberalen. Dat soort kritiek op de democratie werd in vorige eeuw geassocieerd met fascisme en totalitarisme.

  4. Heel goed verwoord. En nog dit. Het staat zo goed als vast dat PR de Vries vermoord is in opdracht van de drugsmaffia in handen van Marokkanen. En wie is ook meestal verantwoordelijk voor al de overlast en de onveiligheid in onze contreien? Juist! De vraag stellen is ze beantwoorden. Maar nee hoor in de ogen van de linkse wokies komt het gevaar nog altijd van ‘extreem rechts’.

  5. Die arrogante Hollander Rutten de broek afgetrokken zodat hij met zijn bleke politie-correct gepokte en gemazelde billen bloot staat te kijk staat voor iedereen die geen politiek-correcte paardenbril torst maar objectief-correct constateren kan.

Plaats een reactie

Delen