Afbeelding ter illustratie - Afbeelding: Shutterstock

Afbeelding ter illustratie - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Illegale migratie naar de EU neemt toe: stijging van 59 procent

Niels Geerinck

De illegale migratie naar lidstaten binnen de Europese Unie, nam in de eerste 6 maanden van dit jaar met 59 procent toe. Dat bericht de Kronen Zeitung.

Volgens een rapport van het EU-grenswachtagentschap Frontex, maakten zo’n 61.000 illegale migranten de overtocht naar de Europese Unie. Volgens Frontex gebeurt het merendeel van de illegale migratie via de Westelijke Balkanroute. Een toename van 92 procent tegenover 2020. Ook Malta en de Italiaanse eilanden hebben te kampen met heel wat illegale migranten.

Mensensmokkel en steun van NGO’s

Het afgelopen jaar kreeg Italië te maken met een gigantische toename van illegale migranten. Deze arriveerden via bootjes voorzien door mensensmokkelaars en ook heel wat NGO’s die actief zijn in het Middellandse zeegebied. Die pikken de illegale migranten op zee op en zetten deze af op Europees grondgebied. Voornamelijk Italië en Griekenland worden hiervoor benut.

Vorige week werden nog 600 migranten door een Franse NGO op Sicilië afgezet. Ook op het eiland van Lampedusa bevinden zich nog heel wat illegalen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen