Photo News

Photo News

Uncategorized

Islamitische, Nigeriaanse kidnappers laten 28 schoolkinderen vrij

Simon Segers

In de Nigeriaanse stad Kaduna hebben Islamitische criminelen eerder deze maand minstens 140 leerlingen uit een internaat geroofd. Op zondag werd een eerste groep van 28 kinderen vrijgelaten.

Islamitische militanten hebben sinds december 10 grote kidnappings uitgevoerd in het noorden van het land. In de Bethel Baptist middelbare school in Kaduna waren op het moment van de roof zo’n 180 studenten aanwezig. Velen konden ontsnappen en nu werden 28 van hen ook vrijgelaten. Een lokale priester bevestigde aan Reuters dat 81 kinderen nog steeds in gevangenschap verkeren.

Boko Haram

De school werd meteen na de ontvoering gesloten, net als 12 andere scholen in de omgeving. Naast Islamitische militanten, zoals Boko Haram, maken ook andere criminele organisaties zich schuldig aan massale kinderroven. De kinderen worden pas vrijgelaten na betaling van losgeld. Nigeriaanse autoriteiten hebben voorlopig nog geen commentaar gegeven op de gebeurtenissen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

1 gedachte over “Islamitische, Nigeriaanse kidnappers laten 28 schoolkinderen vrij”

  1. Het is gebeurd/gebeurt nog steeds in Soedan, Ivoorkust, C.A.R., Mali… En dit alles door het geloof van de vrede voor iedereen die zich niet onderwerpt, en de westerse media zwijgt. Schuldig verzuim?

Plaats een reactie

Delen