1 miljard extra uit sociale fraude? "Gebakken lucht: mensen ontbreken en strijd verzwakt"

Vlaams Belang-Kamerlid Wouter Vermeersch. Photo News

Uncategorized

Jambon: “Min of meer normale leven moet eind augustus opnieuw zijn gang kunnen gaan”

Anton Schelfaut

Eind augustus moet het volgens Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) mogelijk zijn het “min of meer” normale leven opnieuw zijn gang te laten gaan. Dat heeft hij gezegd in De Ochtend op Radio 1. Op dat moment zou 90 procent van de volwassen Vlamingen volledig gevaccineerd moeten zijn tegen het coronavirus.

Hoewel het aantal bevestigde besmettingen weer stijgt, is het volgens Jambon vooral zaak om het gezondheidssysteem niet opnieuw onder druk te laten komen. “De overslag naar de ziekenhuizen zien we vooralsnog niet”, klinkt het.

Daarenboven moet ook de vaccinatiecampagne in rekening worden gebracht. “Daarom is dit ook een fundamenteel andere situatie dan vorige zomer”, aldus Jambon. In sommige Europese landen worden versoepelingen opnieuw teruggedraaid om het stijgend aantal besmettingen af te remmen. Dat is volgens Jambon te wijten aan de vaccinatiegraad die er lager is dan in Vlaanderen.

Jambon beklemtoont dat de vaccinatie het “ticket naar de vrijheid” blijft. “Zoals iedereen weet staat Vlaanderen aan de wereldtop: over veertien dagen zullen we 80 procent van de Vlamingen een tweede prik gegeven hebben. Je moet altijd met twee woorden spreken, maar als de leveringen doorkomen, zullen we eind augustus een vaccinatiegraad van 90 procent gehaald hebben en dan moet het min of meer normale leven opnieuw zijn gang kunnen gaan.”

90 procent

Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) stelde zaterdag het streefdoel van een vaccinatiegraad van 90 procent voorop. “Als we die halen, dan is dat een belangrijk punt”, zegt Jambon. “Want de resterende 10 procent zullen mensen zijn die ervoor gekozen hebben om niet gevaccineerd te worden. Iedereen zal dan de kans gehad hebben om gevaccineerd te zijn, dan wordt het de verantwoordelijkheid van de individuele burger dat hij of zij zich niet heeft laten vaccineren.”

Volgende week buigt het Overlegcomité zich opnieuw over de coronasituatie in ons land. Daar zal onder meer het coronapaspoort op tafel liggen, dat volgens Jambon ook bij kleinere evenementen gebruikt moet worden. “Liever dat dan kleine festivals weer te gaan verbieden.” Ook het sluitingsuur voor de horeca ziet de minister-president liefst “zo snel mogelijk” verdwijnen, “maar we moeten continu de vinger aan de pols houden”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Jambon: “Min of meer normale leven moet eind augustus opnieuw zijn gang kunnen gaan””

  1. Als slapjanus Jambon dat zegt zal het wel waar zijn zeker?
    Voorwaarde is wel dat hij niet moet terugkrabbelen.
    Het verleden heeft dat al ten overvloede bewezen.
    Wie gelooft dergelijke mensen nog?

  2. Ja Wim, zie maar naar Frankrijk wat daar aan het gebeuren is. Je bent niet verplicht om je te laten vaccineren, doch als je het niet doet zal je overal uitgesloten worden als een paria, alsof je besmet bent met de pest. De great reset is begonnen.

Plaats een reactie

Delen