Europees Parlement wil klimaatneutrale stadsbussen vanaf 2030

Europees Parlement wil klimaatneutrale stadsbussen vanaf 2030. Shutterstock

Uncategorized

Jan Jambon over PFOS-vervuiling: “Oosterweelwerken zijn een deel van de oplossing”

Anton Schelfaut

Volgens Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) is het geen goed idee om de werken aan de Oosterweelwerf stil te leggen ten gevolge van de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht. “Oosterweel is één groot leefbaarheidsproject en dus een oplossing voor het probleem”, zegt hij in VTM Nieuws.

Jambon heeft naar eigen zeggen wel begrip voor de vraagtekens die er zijn bij inwoners. “Door die gronden aan te pakken en ze met het oog op sanering weg te leggen bij 3M, wordt het grondwater gereinigd”, legt hij uit. “Dus de Oosterweelwerken zijn een deel van de oplossing.” Jambon maakt zich sterk dat de vervuiler zal betalen. “We gaan achter 3M aan”, klinkt het. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) gaf eerder al aan dat ook zij wil dat de vervuiler betaalt. Daarover had ze al een gesprek met het bedrijf. “3M is ook bereid zijn verantwoordelijkheid te nemen”, besluit Jambon.

Bij Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever was gisteren eenzelfde geluid te horen. In De ochtend op Radio 1 hekelde hij de uitspraken van CD&V-voorzitter Joachim Coens. Die verklaarde vorige week dat hij de werken aan de Oosterweelverbinding tijdelijk wil laten stilleggen. “Die werf in vraag stellen is het allerdomste dat je kan doen”, aldus De Wever. “Dat is net de agenda van de groenen. Ik heb Coens ook laten weten dat dat geen verstandige uitspraak was.”

https://redactie.palnws.be/2021/07/de-wever-over-pfos-vervuiling-oosterweelwerf-in-vraag-stellen-is-het-allerdomste-dat-je-kan-doen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Jan Jambon over PFOS-vervuiling: “Oosterweelwerken zijn een deel van de oplossing””

Plaats een reactie

Delen