Princiepsakkoord tussen Belgische staat en Engie over verlenging Doel 4 en Tihange 3

Kerncentrale van Doel. Shutterstock

Uncategorized

Jong Vld en Jong CD&V verzetten zich tegen sluiting kerncentrales

/

De jongerenpartijen van Open Vld en CD&V hebben een signaal gegeven dat ze geen voorstander zijn van de kernuitstap. “Gascentrales mogen niet worden ingezet als oplossing voor de klimaatcrisis”, stellen ze op Twitter.

In 2025 wil de Belgische regering en vooral Groen-minister Tinne Van der Straeten geen kernenergie meer opwekken. Kernenergie is op dit moment echter veruit de grootste energiebron in ons land en bovendien zou een kernuitstap volgens onderzoek net zorgen voor een toename in CO2-uitstoot.

Vooral voor Groen lijkt de kernuitstap een symbolisch belangrijk dossier dat gerealiseerd moet worden, maar ook regeringspartijen Open Vld en CD&V stemden toe om de kernuitstap in het regeerakkoord te zetten. De jongerenafdelingen van die partijen zijn evenwel niet akkoord en trekken van leer op Twitter.

“Vanwege de principiële blokkering van het kernenergiedossier door minister Tinne Van der Straeten vragen Jong Vld en Jong CD&V dat de premier de zaak in handen neemt”, zo verwijzen ze met een knipoog naar de vraag van Groen om het dossier van de hongerstakers aan premier De Croo te overhandigen. “Er dreigt een tragedie. Gascentrales mogen niet worden ingezet als oplossing voor de klimaatcrisis.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over “Jong Vld en Jong CD&V verzetten zich tegen sluiting kerncentrales”

  1. Om nog maar eens duidelijk te zien hoe deze partijtjes hun ziel verkopen voor postjes! Zelfs hun jongerenvleugels zien in welke chaos ze bereid zijn ons kunstmatig land te storten!!!

  2. Mijn vader zaliger zei altijd: communisten( en tot nader order zijn de groen dat) willen can Europa een mesthoop maken, zodat zij, als opperste haan, bovenop deze mesthoop kunnen staan kraaien.

Plaats een reactie

Delen