Bart Tommelein (Photonews)

Bart Tommelein (Photonews)

Uncategorized

Kuststeden gaan paspoorten controleren om amokmakers te weren

Pieter Van Berkel

Kuststeden Blankenberge en Oostende gaan paspoortcontroles uitvoeren om incidenten aan zee te vermijden. Dat gebeurt aan de hand van de nieuwe databank voor mensen die al een plaatsverbod kregen. Dat schrijft de Krant van West-Vlaanderen.

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) lanceerde, na een vechtpartij in de Gentse Blaarmeersen, een nieuwe databank waarin iedereen die ooit een plaatsverbod kreeg voor een recreatiegebied of badplaats, wordt opgenomen. 

“Die informatie werd vroeger niet gedeeld”, zegt burgemeester van Blankenberge Daphné Dumery (N-VA). “Nu kan onze politie wel zien wie elders al gekend is, vanzelfsprekend is dat een goede zaak.”

In Blankenberge zal men de databank combineren met systematische identiteitscontroles. De burgemeester gaf daar met een specifiek besluit in juni toelating voor en is zo strenger dan wat de wet voorschrijft.

Burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open Vld) zal mensen uit zijn stad weren die in de databank opduiken. De betrokken jongeren zullen bestuurlijke worden aangehouden en opnieuw naar huis worden gestuurd.

“Ik voer een lik-op-stukbeleid”, zegt Tommelein. “Die amokmakers zijn gekend, en niet in positieve zin. Een plaatsverbod krijg je niet zomaar, hé. Wie op die lijst staat, heeft al een en ander op zijn kerfstok. Wij hebben hen hier niet nodig.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

3 gedachten over “Kuststeden gaan paspoorten controleren om amokmakers te weren”

  1. Terecht want de commerce moet floreren en de badgasten willen ontspannende rust zodat iedereen zich veilige voelt. Maar wees maar zeker dat politiek-correct gehersenspoelden dit zullen verdraaien als vermeende “discriminatie op basis van iets uit de Linkse duim gezogen”

  2. Goed gevonden! Nu zullen jij en ik en onze oma eindelijk kunnen gecontroleerd/getraceerd worden bij een dagje aan zee, onder het mom van ‘veiligheid’. Weer een stapje verder naar de totalitaire staat.

Plaats een reactie

Delen