De man in het apenkostuum die werd ingehuurd voor het evenement. Foto Twitter

De man in het apenkostuum die werd ingehuurd voor het evenement. Foto Twitter

Cultuuroorlog

Labour-partij boekt man in apenkostuum met valse penis en tepels voor kinderevenement

Simon Segers

In Redbridge, Groot-Londen zijn ouders geschokt door een kinderevenement in de plaatselijke bibliotheek. Het lokale bestuur, geleid door Labour, heeft een acteur ingehuurd die een apenkostuum met regenboogpatroon en zichtbare valse penis en tepels droeg.

De activiteit was bedoeld om kinderen warm te maken voor lezen. De bibliotheek laat weten dat het onafhankelijk bedrijf Vision verantwoordelijk is voor de keuze van de acteur, maar heeft zich toch verontschuldigd. “Een van de dierenkostuums was ongepast, wat we niet wisten op het moment van reservatie”, aldus de bibliotheek op Twitter. In de reacties vindt men screenshots die tonen hoe het sociale media account eerder nog zei over de aap: “Als je het hebt, pronk er dan mee.”

Jas Athwal van de Labour-partij uit ook zijn ongenoegen over het voorval en belooft een onderzoek over hoe dit is kunnen gebeuren. “Ik ben een grondig onderzoek onderzoek begonnen om te onderzoeken hoe deze acteurs konden ingehuurd worden door Vision en ik zal maatregelen nemen om te voorkomen dat dit opnieuw kan gebeuren.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

2 gedachten over “Labour-partij boekt man in apenkostuum met valse penis en tepels voor kinderevenement”

Plaats een reactie

Delen