(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

Mahdi over hongerstakers: “Er komen geen nieuwe instructies of tijdelijke oplossingen”

Pieter Van Berkel

Volgens staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) komen er “geen nieuwe instructies en geen tijdelijke oplossingen”, nu de hongerstakende illegalen in Brussel hun actie hebben stopgezet. Dat zegt hij in De Ochtend op Radio 1.

“Ik heb heel wat vergaderingen gehad, waarin ik iedere keer heb gezegd dat we niet aan een onderhandelingstafel, maar aan een informatietafel zitten”, reageert Mahdi in De Ochtend op Radio 1. Hij ontkent dat het beleid zal veranderen en zegt dat er van nieuwe instructies geen sprake is.

Er komt ook geen tijdelijke oplossing benadrukt hij. “Tijdelijkheid helpt niets vooruit”, zegt Mahdi. “De enige belofte is dat we heel snel werk maken van een antwoord.”

Mahdi wijst ook op het onderscheid bij regularisatie om medische redenen tussen de analyse van de ontvankelijkheid en het onderzoek ten gronde. In het eerste geval schrijft een dokter een attest waarin staat dat iemand niet in goede gezondheid verkeert, dat dan ontvankelijk kan worden beschouwd. Nadien is er de behandeling ten gronde, waarbij de Dienst Vreemdelingenzaken bekijkt of iemand een behandeling kan krijgen in eigen land.

“Dat is een procedure die losstaat van de staatssecretaris”, klinkt het. “Het is niet de bedoeling iemand rechtstreeks vanuit het ziekenhuisbed op een vliegtuig te zetten. Je moet mensen de tijd geven om te herstellen, maar we gaan ook mensen niet allemaal een soort tijdelijke mogelijkheid te geven om hier te verblijven.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

3 gedachten over “Mahdi over hongerstakers: “Er komen geen nieuwe instructies of tijdelijke oplossingen””

  1. Bla bla bla, om uiteindelijk allemaal om medische redenen individueel geregulariseerd te worden. Nochtans als ze in eigen land eten is hun probleem nochtans ook opgelost…

Plaats een reactie

Delen