Dirk Van den Bulck (Photonews)

Dirk Van den Bulck (Photonews)

Uncategorized

Mahdi stelt ‘speciaal gezant’ aan om hongerstakers naar bestaande procedures te leiden

Pieter Van Berkel

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) stelt de Dirk Van den Bulck, commissaris-generaal van het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en Staatlozen (CGVS), aan als speciaal gezant in het dossier van de hongerstakende migranten.

Van den Bulck moet als brugfiguur hongerstakers naar bestaande procedures leiden. Mensen uit de hongerstaking kunnen individueel hun dossier bespreken met medewerkers van de Dienst Vreemdelingenzaken in de neutrale zone, die recent werd opgezet om correcte informatie te verstrekken aan de migranten. Er is ruimte om een vertrouwenspersoon mee te brengen en ook daar ter plaatse te overleggen.

Mahdi maakt gewag van een “uitgestoken hand” om zicht te krijgen op de situatie van de individuele migranten. “Er heersen veel onjuiste verhalen over de regularisatieprocedure en dat dit slechts geldt voor bepaalde nationaliteiten”, klinkt het in een persmededeling. “Net daarom werd de neutrale zone ingericht om tot correcte infodeling over te gaan. De overheid discrimineert niet en neemt elk dossier dat ingediend wordt ter harte. Wie een dossier tot regularisatie wil indienen kan dat ter plaatse doen.”

“De staatssecretaris neemt elke mogelijke actie om deze hongerstaking te beëindigen”, klinkt het verder.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over “Mahdi stelt ‘speciaal gezant’ aan om hongerstakers naar bestaande procedures te leiden”

  1. vdBulcke zal het werk opknappen,ze worden geregulariseerd nu ze terug hun naam en land van oorsprong terug hebben gevonden.De volgende groep staat al paraat en marrakesh II zal de familie herenigen.

Plaats een reactie

Delen