Politie België. Foto Shutterstock.

Politie België. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Man dreigde agenten neer te schieten in Nieuwpoort aan Hendrikaplein

Ruben Notteboom

De onderzoeksrechter van Veurne heeft een 33-jarige man uit Nieuwpoort aangehouden. Afgelopen zaterdag dreigde hij er namelijk mee om politieagenten neer te schieten. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen. De man was niet in het bezit van vuurwapens, waardoor het dus lege bedreigingen bleken te zijn.

De feiten speelden zich af op zaterdag rond 16:30. De politie zone Westkust kreeg plots een oproep voor een incident aan het Hendrikaplein in Nieuwpoort. Een man viel mensen lastig terwijl hij beweerde dat hij een pistool bij zich had. Hij vroeg aan de mensen die hij lastigviel om de politie te bellen, omdat hij die agenten dan zou kunnen doodschieten.

Man in Nieuwpoort had geen wapen in zijn rugzak

De politie kwam onmiddellijk ter plaatse en hield de verdachte onder schot. Een agent kon de rugzak van de verdachte ontnemen. Hij werd onmiddellijk gearresteerd. Toen de politie de rugzak doorzocht, bleken er helemaal geen wapens aanwezig te zijn.

De onderzoeksrechter heeft de man uit Nieuwpoort aangehouden op verdenking van “het verspreiden van een vals bericht over een dreiging met een aanslag op personen of eigendommen.” Waarom de verdachte dit gedaan heeft, is niet helemaal duidelijk. Mogelijk was het de bedoeling om doodgeschoten te worden als vorm van zelfmoord.

Raadkamer komt vrijdag samen

Indien de man schuldig wordt bevonden, kan hij drie maanden tot twee jaar naar de gevangenis gestuurd worden. Daarnaast riskeert hij een zware geldboete van 40 tot 2.400 euro. De raadkamer in Veurne zal vrijdag beslissen of zijn aanhouding verlengd wordt.

Wie met vragen zit over zelfdoding kan surfen naar www.zelfmoord1813.be of bellen naar 1813.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “Man dreigde agenten neer te schieten in Nieuwpoort aan Hendrikaplein”

Plaats een reactie

Delen