Conner Rousseau stapte op omdat het echt niet anders kon

Conner Rousseau. Photonews

Uncategorized

Marc Van Ranst hekelt tweet van Hendrik Bogaert (CD&V): “Gesproken als een ware vlaamsblokker”

Anton Schelfaut

Kamerlid Hendrik Bogaert (CD&V) heeft zich de woede van viroloog Marc Van Ranst op de hals gehaald. Via Twitter had die eerste zijn ongenoegen geuit over het feit “dat er aparte islam-uren komen in de openbare zwembaden”. “Gesproken als een ware vlaamsblokker, meneer Bogaert”, reageerde Van Ranst. “Dries, Sam en Tom geven je groot gelijk.”

Donderdag opende het Brusselse openluchtzwembad FLOW de deuren, maar vanuit politieke hoek krijgt de organisatie heel wat kritiek. Theo Francken (N-VA) en Georges-Louis Bouchez (MR) stellen aan de kaak dat er aparte zwemuren worden georganiseerd voor vrouwen en dat boerkini’s er toegelaten zijn. Kamerlid Hendrik Bogaert (CD&V) treedt hen daarin bij. “Niet te geloven dat er aparte islam-uren komen in de openbare zwembaden”, schrijft hij op Twitter. “Je moet daar niet aan toegeven. Geef je een vinger, ze nemen een arm. Voor het geval dat iemand aparte islam-stroken wil aan de kust: we gaan daar rustig doorlopen, het strand is van iedereen. #integratie”

“Is die ze-we maatschappij een nieuw partijstandpunt?”, richt Van Ranst zich tot CD&V-voorzitter Joachim Coens. “Dit lijkt noch christelijk, noch democratisch, noch Vlaams. Vlaamsblokkerig is het dan weer wel. Graag enige duiding of duidelijkheid.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

31 gedachten over “Marc Van Ranst hekelt tweet van Hendrik Bogaert (CD&V): “Gesproken als een ware vlaamsblokker””

  1. “Aparte zwemuren worden georganiseerd voor vrouwen en boerkini’s zijn toegelaten”. Men kan hier voor of tegen zijn. Maar als MVR dat voldoende vindt om Hendrik Bogaert te stigmatiseren gedraagt hij zich als een parvenu. Los hiervan: ik vraag aparte zwemuren voor autochtonen en naturisten.

  2. De vraag is “wie past zich aan, aan wie” Kan best immigreren naar een van hun landen van oorsprong, aangezien Hij reeds aangepast is aan die tradities”. Kan daar ook ineens de gendergelijkheid verdedigen. Eens zien hoe dit afloopt. Ziekelijke geldingsdrang.

  3. Finaal bepaalt de Islam wat er hier gebeurt. Als een werkgever uit de privésector enkel mannen zou toelaten voor een vacature wordt hij gesanctioneerd. Als een zwembad dat met belastinggeld wordt gefinancierd dit doet moet dit kunnen. Discriminatie werkt blijkbaar maar in één richting.

  4. Nu hij is losgelaten uit zijn verschanst oord scheidt de fanatieke Linksoloog weer zijn gebruikelijke vooroordelen af. Hij doet maar, het lijkt wel een zenuwtrek….

  5. Onvoorstelbaar waar deze viroloog in volle ‘viruscrisis’ tijd voor heeft. Overigens het apart openen van de zwembaden voor moslims is een perfect voorbeeld hoe wij integreren in de moslim-maatschappij.

  6. Zou viroloog Marc Van Ranst ook aan tricolore dorpspolitiek doen en tegen het Vlaams Blok zijn ?
    Dat mag hij uiteraard doch dan wenselijk in privékring. Als elk zijn eigen stoep keert blijft de straat schoon en : schoenmaker, blijf bij uw leest !

  7. Wie kan/durft nu nog ontkennen dat MVR geen politieke agenda heeft?
    “Van Ranst hekelt…”
    “Kamerlid Hendrik Bogaert heeft zich de woedde van MVR…”
    Tsja, waar is MVR eigenlijk niet woedend over, zeker als het niet in zijn PvdA kraam past.
    Met dit sujet zal het altijd kwaad kersen eten zijn, ongeacht of jij gelijk of (on)gelijk heeft.
    Hoogste tijd (hoewel het al te laat is) om hem nergens nog podium te geven.
    Hij kan de mensen die het goed wel menen met onze samenleving dan rustig verder *afzeiken op Twitter.
    * met excuses voor mijn taalgebruik.

  8. De zoveelste vorm van separatisme. Toegejuicht door Marc Van Ranst. Of wanneer men weigert de waarheid onder ogen te zien. Eén van de fundamenten van racisme ? Separatisme.

  9. Van ranzige Van Ranst onthouden we dat, als je geen partijkaart hebt van de PVDA, je in aanmerking komt voor uitroeiing door en ik citeer “een vorm van natuurlijke selectie”. Op de Wannsee-conferentie zou hij geen slecht figuur geslagen hebben.

  10. Het feit dat Coens deze schoffering laat passeren legt de zwakte van de CD&V-leiding op pijnlijke wijze bloot.
    Joachim Coens heeft geen ruggengraat genoeg om Van Ranst een halt toe te roepen, ook al is hij de voorzitter van een regeringspartij.

  11. probeer als NIET moslim maar eens in islam slager te werken (mocht je dat willen) . Als onreine kaffer is dat uiteraard verboden. De paraplu der islam dekt alles : van peodofilie over mysogynie tot discriminatie.

  12. Van Ranst zijn maagzuur is wat achterhaald. Het Vlaams Blok heeft een eeuw geleden opgehouden te bestaan, de haat van demokraat Van Ranst duidelijk niet. Moet prettig zijn om met dat manneke te leven/werken.

  13. Zou die man nu eens eindelijk iets nuttig kunnen doen en werken waarvoor hij betaald wordt. Dat noemt zich viroloog , wordt door ons betaald en gebruikt elke gelegenheid om zijn donkerrode propaganda te verspreiden. Gesproken als een echte Taliban Ayatollah. Leugenaar, bedrieger viroloog van mijn kl…n.

Plaats een reactie

Delen