Marc Van Ranst. Foto Photonews.

Marc Van Ranst. Foto Photonews.

Uncategorized

Marc Van Ranst mengt zich in debat over hongerstakers: “Oplossing voor eerste persoon sterft”

/

Viroloog Marc Van Ranst heeft zich op Twitter uitgelaten over het dossier van de hongerstakende illegalen. Hij wil dat er snel een oplossing komt. “Een pragmatisch voorstel zou kunnen zijn om met een oplossing te komen nog voor die eerste persoon sterft.”

Enkele weken geleden begonnen enkele tientallen uitgeprocedeerde asielzoekers een hongerstaking om op die manier alsnog asiel af te dwingen. Hun asielprocedure werd afgewezen en ze verblijven dus illegaal in dit land, maar ze willen geregulariseerd worden en trachten staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) onder druk te zetten door in honger- en nu zelfs dorststaking te gaan.

Een echte oplossing ligt niet voor de hand, aangezien Mahdi voet bij stuk houdt en niet wil toegeven aan de “chantage” van de hongerstakers. Marc Van Ranst ziet de situatie met lede ogen aan en sprak zich er nu ook over uit op Twitter. “Er gaat eerst iemand sterven, iedereen gaat dat dan betreuren, en dan gaat men een oplossing vinden”, aldus Van Ranst. “Een pragmatisch voorstel zou kunnen zijn om met een oplossing te komen nog voor die eerste persoon sterft.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




33 gedachten over “Marc Van Ranst mengt zich in debat over hongerstakers: “Oplossing voor eerste persoon sterft””

  1. Sammy Mahdi hééft een pragmatische oplossing. Een heel faire, gezien het feit dat al deze Sans papiers wetovertreders zijn. Hij stelt een neutrale zone voor en wil dossier per dossier bekijken. Fair enough. Groen en tutti quanti geven een pleidooi voor wetteloosheid. Eigenlijk hoef je op deze partijen niet meer te stemmen. Zij verdedigen de rechtstaat niet meer.

  2. Het heeft nog lang geduurd. Dat Marc eens trug in zijn rukbunker kruipt. Niemand verplicht die mensen een hongerstaking te houden. Meer nog ze kunnen eten krijgen de moment dat ze er om vragen. Mijn oplossing geef ze allemaal een happy meal en een enkele reis naar land van afkomst.

  3. Het zijn dramatische omstandigheden, maar als iedereen nu eens stopt met eten en drinken om iets te bekomen waar hij geen recht op heeft. Ik word onteigend, krijg te weinig en stop met eten en drinken tot ik krijg wat ik eis. Dan zijn we vertrokken.

  4. Daar heeft nog niemand aan gedacht sé, ne straffe kerel, bij de volgende verkiezingen opkomen man, en de koning moet niet meer raadplegen, de volgende eerste minister heet MARC

  5. Dan voed hij zijn zoon niet goed genoeg op.ilegale chantage voor je wil erdoor te krijgen.ik ga legaal in hongerstaking voor minder belastingen.krijg ik dan ook wat ik wil.?????

  6. Hongerstaker worden is een eigen keuze en de gevolgen zij voor de keizer. Chantage plegen is een misdrijf en doent beboet te worden. Geforseerde voeding is de oplossing, de ongemakker er aan verbonden zijn voor de hongerestaker.

  7. Als personen hun eigen leven in gevaar brengen, mag men ingrijpen om dit te verhelpen. Dwangvoeden dus, in Guantamamo heeft het geholpen en geen van die rakkers daar probeert het nog.

  8. Illegaal: die hongerstakers hebben een bevel gekregen om het grondgebied te verlaten, als ik een verzoek of bevel krijg om een boete, belasting, taks, inschrijving te betalen moet ik ook niet pruttelen.

  9. Ik durf alvast te beweren dat het hier en dat is zonder fm, om gillette-schoenen gaat die papier in kleurige dreft met water zijn blijven gritten. Ik weet niet in welke bank ik mijn aanzien kan laten monster verstoren. Sharona?

Plaats een reactie

Delen