De stad Voghera in Italië. Foto Shutterstock

De stad Voghera in Italië. Foto Shutterstock

Uncategorized

Marokkaan komt om het leven na aanvaring met rechts politicus in Italië

Simon Segers

In het noorden van Italië is een 39-jarige Marokkaanse man overleden nadat hij in de borst werd geschoten door een lokale politicus. Volgens partijgenoot Matteo Salvini is hier sprake van zelfverdediging.

Massimo Adriatici, een politicus van de rechtse partij Lega Nord, heeft in de noordelijke stad Voghera na een aanvaring met een Marokkaanse man een schot gelost, waarna deze laatste is overleden. De vreemdeling zou een vrouw hebben lastiggevallen aan een horecazaak, waarna Adriatici tussenbeide kwam. De politicus is een voormalig politiecommandant en was op het moment van de feiten gewapend met een pistool.

Adriatici zou de politie gebeld hebben en daarna geduwd zijn door de Marokkaanse man. De politicus beweert dat hij niet de bedoeling had van te schieten, maar dat zijn wapen vuurde toen hij op de grond terecht kwam. Hij wordt voorlopig onder huisarrest gehouden en een onderzoek tegen hem is geopend. Matteo Salvini, de partijleider van Lega Nord beweert dat Adriatici het “slachtoffer is van agressie”: “Hij reageerde per ongeluk met een schot dat spijtig genoeg een vreemdeling heeft gedood.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

6 gedachten over “Marokkaan komt om het leven na aanvaring met rechts politicus in Italië”

  1. Het wordt steeds gevaarlijker op straat, ook hier. De autochtone bevolking zou het ‘right to carry and shoot’ moeten krijgen, immers de overheid blijft in gebreke.

Plaats een reactie

Delen