Laurel Hubbard tijdens deelname aan het kampioenschap gewichtheffen voor vrouwen, in 2019 - Afbeelding: Schermafbeelding van beelden op YouTube

Laurel Hubbard tijdens deelname aan het kampioenschap gewichtheffen voor vrouwen, in 2019 - Afbeelding: Schermafbeelding van beelden op YouTube

Cultuuroorlog

Medisch directeur Olympisch Comité: “Transgendervrouwen zijn vrouwen”

Niels Geerinck

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) gaf eerder deze week aan dat het het opnemen van transgendersporters volledig gaat ondersteunen. Zo liet medisch directeur Richard Budgett weten dat “transgendervrouwen vrouwen zijn” en dat zij “moeten worden opgenomen in de vrouwensport wanneer we kunnen.”

De discussie omtrent transgendersporters staat al langer centraal. Deze kwam weer in een stroomversnelling door de Nieuw-Zeelandse gewichtheffer Laurel Hubbard. Die zou de eerste transgendervrouw worden die deelneemt aan de Olympische spelen. De deelname van Hubbard stuit op heel wat kritiek omdat er sprake zou zijn van een bevoordeelde deelname tegenover de biologisch vrouwelijke tegenkandidaten. Het IOC wuift deze kritiek nu dus officieel weg.

Hubbard reageert opgetogen op de uitlatingen van Budgett. “Ik zie de Olympische Spelen als een wereldwijde viering van onze hoop, idealen en waarden en ik wil het IOC bedanken voor zijn inzet om sport inclusief en toegankelijk te maken,” aldus de gewichtheffer.

Een nieuwe omkadering

Het IOC werkte in 2015 al een regelgeving uit waarbij transgenders zonder geslachtsoperatie mogen deelnemen aan vrouwenwedstrijden. Volgens de richtlijnen dient de testosteronwaarde onder de 10 nanonmol per liter te liggen. En dat ten minste 12 maanden voor de eerste wedstrijd waaraan ze willen deelnemen.

Daarnaast gaf het Comité ook aan dat ze een herziening zullen vragen van de wetenschappelijke gegevens. Zodoende wil men “een nieuw kader” bepalen waarin de federaties kunnen handelen. “Na 100 jaar vrouwensport te hebben gepromoot, is het aan elk van de internationale federaties om ervoor te zorgen dat ze proberen de vrouwensport te beschermen. De Wetenschap zal hierin helpen, ervaring zal helpen, en tijd zal helpen.”, aldus de medisch directeur van het Olympisch Comité.

Heel wat wetenschappers duiden toch op de oneerlijkheid van transgenderatleten. Zo hebben ze doorslaggevende en biologische voordelen zoals een betere bot- en spierdichtheid.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

10 gedachten over “Medisch directeur Olympisch Comité: “Transgendervrouwen zijn vrouwen””

  1. Het zijn weeral de groenen die het transgendersgedoe promoten. Dit terwijl ze de natuurbescherming gebruiken om mensen te overtuigen van groen te stemmen. Wat is er meer onnatuurlijk dan van geslacht te veranderen

  2. Ja en een walvis is toch een vis een geen zoogdier, politiek-correct beschouwd.
    Maar een “wentelteefje” daarentegen is geen “echte vrouw” maar een gerecht, laat u niet het tegendeel wijsmaken wijsmaken door woke pipo’s & pipa’s. Politiek-correct beschouwd zijn er dus omgebouwde menselijke wezens, zonder baarmoeder en eierstokken met een veranderde ID-kaart die “toch vrouw” zijn. Wie dit niet kan begrijpen is hopeloos ouderwets en dient grondig woke gehersenspoeld door vaak de geschrijvelde excrementen van gazettenpraat schrijvelaars te bestuderen. Want wie te dom is om zich een opinie te vormen door o.a. sociale media te consulteren, kan zich laten indoctrineren door zich “opiniemakers” (sic) wanende bitskoemmers der door het PoCo-regime overgesubsidieerde desinformatie media.

  3. U denkt logisch en dit is ten strengste te veroordelen want logica kan niet door de enge politiek-correcte beugel. De PoCo-Bijbel der Woke Kerk predikt immers het eerste Woke-Dogma dat “boven” onder is en vice versa.

Plaats een reactie

Delen