Veiligheid en migratie worden opnieuw belangrijke verkiezingsthema’s

Paul Van Tigchelt heeft de eed afgelegd als nieuwe minister. Photonews

Uncategorized

Meer dan 300 Afrikaanse illegalen dringen Spanje binnen via enclave nabij Marokko

Niels Geerinck

Bijna 300 illegale migranten afkomstig uit Afrika zijn er donderdagochtend in geslaagd om Spanje binnen te dringen. Dat gebeurde op de grens tussen de Spaanse enclave Melilla en Marokko. Ze klommen over het metalen hek dat als grens dient, er raakten bij het voorval meerdere grenswachters en agenten gewond.

Volgens Spaanse autoriteiten gaat het om de grootste groep niet reguliere migranten tot nu toe. Het gaat quasi alleen om mannen, zo voegen ze aan de verklaring toe. De Spaanse enclaves van Mellilla en Ceuta hebben al sinds geruime tijd te kampen met illegale migratie vanuit Sub-Saharaans Afrika. De Marokkaanse autoriteiten hebben hun grensbeleid lakser gemaakt waardoor de illegale migratie enkel maar is toegenomen.

In mei maakten 8000 mensen de oversteek tussen Marokko en de enclave van Ceuta, ook daar klommen ze toen over het hek.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

14 gedachten over “Meer dan 300 Afrikaanse illegalen dringen Spanje binnen via enclave nabij Marokko”

  1. Vanaf dag 1 ze een verblijfsvergunning geven en ze verplicht vanaf die dag in een knelpuntberoep plaatsen. Niet werken is geen inkomen.
    Eens benieuwd hoeveel er nog komen….

  2. Spanjaarden betalen toch ook belasting voor een Defensieapparaat. Laat de Landmacht en de Marine dan manu militari optreden en hen terug over de afbakening dwingen.

  3. In veel landen in West Europe wordt dringend hulp gezocht voor verpleeg personeel, mensen uit Afrika en Asie, die in ziekenhuizen en verpleeghuizen kunnen en willen werken zouden een verblijfsvergunning moeten krijgen, ook voor hun gezin.
    Wat wij gràag vergeten willen is dat wij hun land binnen gevallen zijn zonder hun toestemming, dat valt niet goed te spreken, maar door hun nu een verblijfsvergunning te geven kunnen we veel goed maken.

Plaats een reactie

Delen