Meisje (15) dat op zomerkamp meegesleurd is door rivier al 20 uur spoorloos

In ENSIVAL evacueert een politieman een klein meisje. Bron: Photonews

Uncategorized

Meisje (15) dat op zomerkamp meegesleurd is door rivier al 20 uur spoorloos

Kristof Luypaert

Een 15-jarige meisje dat woensdagavond meegesleurd is door een rivier in Marcoulet is ondertussen al meer dan 20 uur spoorloos.Ze is woensdagavond rond 18.30 uur uitgegleden, en is meegesleurd door een rivier. Het meisje was in de buurt van een brug, boven die rivier. “Ze is uitgegleden, en in het water beland. Ze is meteen meegezogen”, aldus een getuige.

Het tienermeisje was op zomerkamp in een vakantiecentrum in Rendeux, een dorpje in de provincie Luxemburg. De hulpdiensten startten woensdagavond een zoekactie. “Tot de duisternis dat onmogelijk maakte”, aldus een woordvoerder van het vakantiecentrum.

“De zoekactie is donderdagochtend hervat, maar moest onderbroken worden omwille van de weersomstandigheden”, zegt Sarah Pollet van het parket Luxemburg. “Zodra het mogelijk is, wordt er verder gezocht.”

Het meisje maakte deel uit van een groep van 30 Belgische en Nederlandse kinderen van de organisatie UWC Belgium. Die organisatie heeft wereldwijd 18 middelbare scholen, voor leerlingen uit 150 landen. Ze wil jongeren uit verschillende werelden en culturen bij elkaar brengen. 

“We hopen nog altijd op de goede afloop”, aldus woordvoerder Basiel Bogaerts van UWC Belgium. “Het gaat om een meisje dat in België leefde.” Meer gegevens over de identiteit of de afkomst van het meisje zijn voorlopig niet bekend.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen