Minder dan 30% vrouwen met niet-Europese nationaliteit werkt in ons land. Foto Shutterstock.

Minder dan 30% vrouwen met niet-Europese nationaliteit werkt in ons land. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Minder dan 30% vrouwen met niet-Europese nationaliteit werkt in ons land

/

Minder dan 3 op 10 vrouwen met een niet-Europese nationaliteit in ons land werkt. Daarmee is ons land de slechtste leerling van de Europese klas. “Migratiebeleid faalt qua instroom, erkenning én terugkeer”, aldus arbeidseconoom Stijn Baert.

Nieuwe cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat over de werkzaamheidsgraad onder vrouwen met niet-EU-nationaliteit scheppen geen fraai beeld over de tewerkstelling van niet-EU-vrouwen in België. Ons land scoort met afstand het slechtste van alle EU-lidstaten.

Amper 29% van de vrouwen in België die een nationaliteit hebben van een land buiten de Europese Unie heeft een job. Zweden is het op één na slechtst scorende land met 39%. In de meeste andere EU-lidstaten schommelt de werkzaamheidsgraad bij vrouwen met niet-EU-nationaliteit rond de 50%.

Arbeidseconoom Stijn Baert deelde de cijfers op sociale media en wijst naar het gebrekkige migratiebeleid als oorzaak van de slechte Belgische cijfers. “Slechts 3 op 10 vrouwen met niet-Europese nationaliteit werken. Geen enkel EU-land doet slechter. Migratiebeleid faalt qua instroom (weinig complementair met arbeidsmarkt), erkenning (traag) én terugkeer (voor wie niet erkend raakt)”, aldus Baert.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




11 gedachten over “Minder dan 30% vrouwen met niet-Europese nationaliteit werkt in ons land”

  1. Kennen jullie nog het liedje van de Strangers?….. “Ziekenkas, ziekenkas” en uiteraard nog andere mooie teksten!
    En zouden die mannen dan wel werken, officieel… of in ”zwart en/of aan den dop, of aan de haven, of als transporteur?

  2. Wat hadt de regering verwacht, hi er krijgen ze meer om niks te doen dan in hun land van herkomst om te werken.Plus alle sociale voordelen waar de autochtoon geen recht op heeft.Ze krijgen zelfs meer dan de meeste gepensioneerden die gans hun leven gewerkt hebben en afgedragen hebben.

  3. Dit brengt haat en afschuw tegen over immigranten van de benadeelde echte Belgen.Daar moet ge geen geleerde voor zijn, maar de Politiek weet dat niet, die zijn daar te onnozel voor ?????

Plaats een reactie

Delen