Catherine Moureaux (Photonews)

Catherine Moureaux (Photonews)

Uncategorized

Molenbeek heeft laagste vaccinatiegraad van België

Pieter Van Berkel

Sint-Jans-Molenbeek heeft de laagste vaccinatiegraad van België. Slechts 35 procent van de bevolking kreeg er al minstens één dosis toegediend. Ook in de rest van Brussel ligt de vaccinatiegraad erg laag. 46 procent kreeg er minstens één prik, tegenover 72 procent in Vlaanderen.

Volgens Catherine Moureaux (PS), de burgemeester van de gemeente, is er sprake van een “tweede publieke opinie die vijandig staat tegenover het vaccin, gevoed door tegenstanders op sociale media”.

“Ik wist dat het erg moeilijk ging worden”, zei Moureaux over de coronapandemie tijdens een bezoek van Eurocommissaris voor Gezondheid Stella Kyriakides en ministers Frank Vandenbroucke (Vooruit) en Alain Maron (Ecolo). Moureaux maakt gewag van factoren die de toestand in Molenbeek zouden bemoeilijken, zoals de armoedegraad, de bevolkingsdichtheid, de werkloosheidsgraad en de kleine oppervlakte van veel woningen die de toestand.

Ondanks het feit dat er initiatieven werden opgezet om de mensen dichter bij huis te vaccineren, merkt Moureaux een verminderde motivatie bij een groot deel van de bevolking. “Er is een alternatieve publieke opinie gecreëerd met fake news, die haar informatie alleen nog haalt van sociale netwerken”, klinkt het.

Moureaux wil voorlopig nog niet weten van een verplichte vaccinatie. Ze krijgt bijval van Maron. “Verplichting is momenteel niet aan de orde. Je moet er ook voor opletten dat je mensen niet verder vervreemdt met dat soort maatregelen”, zegt hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

8 gedachten over “Molenbeek heeft laagste vaccinatiegraad van België”

  1. Wanneer wordt de waarheid eens gezegd? Ik heb het letterlijk gehoord op een caféterras in Laken tijdens een conversatie tussen 2 allochtone medeburgers: “Ik laat me niet inspuiten met dat Westerse vergif. Trouwens, als Allah wil dat ik ziek word, dan zal ik ziek worden. En als Allah wil dat ik sterf, awel, dan zal ik sterven.” (vrije vertaling uit het Frans). De terughoudendheid van heel wat Brusselaars om zich te laten vaccineren heeft dus antiwesterse en religieuze redenen. Punt.

  2. Als ze met het vliegtuig of met de auto naar Afrika willen reizen, dan maar één oplossing: attest voorleggen, boete betalen van 250 € en 10 dagen in quarantaine voor die niet ingeënt zijn.

  3. Ja Jan, en als ik de naam Catherine Moureaux hoor dan weet ik al dat het wellicht wel de schuld zal zijn van de Vlamingen, maar nooit van de “bevolking” van Molenbeek zelf. Armoede, bevolkingsdichtheid, werkloosheidsgraad, en de kleine oppervlakte van veel woningen, alle redenen zijn goed. Wat een zielig rood socialistisch mens.

  4. Politiekers dragen een grote mede-verantwoordelijkheid om mensen duidelijk te maken dat het fatalistische “Inch Allah” qua acceptatie van het Fatum eventueel zou kunnen omgeleid worden tot een gezondheidsbeleid dank zij vaccinaties.

  5. Ik lees Moreaux en Molenbeek, dus slecht nieuws uit de IS leveranciersregio. Weer eens de allochtonen, want daar wonen geen stoute blanke heteromannen meer, gaan de verspreiders zijn van corona in de vierde golf, net zoals afgelopen zomer in de tweede golf na de ramadan. Ik zou de Vlaamse ziekenhuizen maar als snel op de hoogte stellen de bedden intensieve zorgen vrij te houden want het zal ook weer zij zijn die ervoor zullen moeten opdraaien en uiteraard hun facturen te betalen.

Plaats een reactie

Delen