Molotovcocktail gegooid naar woning in Deurne

Afbeelding illustratief. Foto: Shutterstock.

Uncategorized

Molotovcocktail gegooid naar woning in Deurne

Kristof Luypaert

In de Tweemontstraat in Deurne is dinsdagavond door onbekende daders een molotovcocktail gegooid naar een woning. Dat bevestigt de federale politie. Bij de aanslag vielen geen gewonden. Mogelijk gaat het om een drugsgerelateerde aanslag, maar daarover bestaat nog geen uitsluitsel.

Rond 22.15u zijn de bewoners van de Tweemontstraat in Deurne opgeschrikt door een molotovcocktail. Die is gegooid richting huisnummer 259. De verdachten gooiden een glazen fles gevuld met brandstof naar de woning en sloegen op de vlucht. De bewoner verwittigde zelf de politiediensten.

Mogelijk gaat het om een drugsgerelateerde aanslag. Zowel de lokale als de federale gerechtelijke politie (FGP) kwamen ter plaatse en het gerechtelijk labo voert een sporenonderzoek.

“De eerste melding kwam binnen rond 22.00 uur,” aldus de federale politie. “We kunnen bevestigen dat het gaat om een molotovcocktail die tegen de gevel van een woning is gegooid. De bewoner van het bewuste pand heeft daarna zelf de politie gebeld.”

Het is het tweede gelijkaardig incident kort op rij dat plaats vindt in Deurne. Vorige week donderdag vond een voetganger nog een zogenaamde flitsgranaat in de voortuin van een woning aan de Bisschoppenhoflaan te Deurne. Dat was in een woning waar de politie eerder al een huiszoeking had uitgevoerd. Daarbij is toen 10.000 euro cash in beslag genomen.

Over dader of daders en eventuele motieven is nog niets bekend, maar volgens Antwerps politiewoordvoerder Wouter Bruyns is er geen gevaar voor de omgeving. Of het voorval drugsgerelateerd is, is niet bevestigd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen