Ihsane Haouach (YouTube)

Ihsane Haouach (YouTube)

Uncategorized

MR eist dat Ihsane Haouach haar hoofddoek afzet tijdens vergadering

Pieter Van Berkel

Tijdens de bestuursvergadering van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen heeft een MR-vertegenwoordiger gezegd dat Ihnsane Haouach, op voordracht van Ecolo regeringscommissaris in het Instituut, haar hoofddoek moest afdoen. Dat schrijft La Libre Belgique.

Corentin de Salle, tevens wetenschappelijk directeur van de studiedienst van de MR, is sinds een maand namens de Franstalige liberalen lid van de raad van bestuur van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Woensdag, tijdens de bestuursvergadering van instituut, verzocht hij Haouach publiekelijk om ofwel haar hoofddoek af te doen, ofwel niet deel te nemen aan de vergaderingen. De Salle zei dat hij niet wilde samenzitten en -werken “met een persoon die het beginsel van neutraliteit schendt alsof er niks aan de hand is”.

Haouach zei daarop dat de Salle haar niet moest vertellen hoe ze zich moest kleden. Volgens haar was de bestuursvergadering niet de plaats om te debatteren over de kwestie. Volgens de Salle is het feit dat Haouach een hoofddoek droeg, ondanks haar benoeming, op zichzelf “een daad van provocatie”. Ecolo en PS, die binnen de regering steeds meer op gespannen voet leven met coalitiepartner MR, reageerden intussen beiden verontwaardigd op het incident.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

28 gedachten over “MR eist dat Ihsane Haouach haar hoofddoek afzet tijdens vergadering”

  1. Als het van Imam Somers afhangt, zou iedereen een hoofddoek moeten dragen want het is discriminatie als enkel zij een hoofddeksel draagt. Waar is Unia!!!! Deze arme vrouw word vernederd omdat ze hun niet willen aanpassen. BTW: Ze kunnen allemaal ook samenleggen voor een herstelbetaling, dat is het minste dat ze kunnen doen…

  2. Een vrouw met een hoofddoek verantwoordelijkheid geven over gelijkheid tussen mannen en vrouwen: te gek voor woorden. Dit is al even zinvol als Saudi Arabië een VN commissie te laten voorzitten voor de mensenrechten.

  3. Als de MR het ernstig meent, dat ze dan een front vormt boven de partijgrenzen heen en los van het cordon sanitaire, om de lekenstaat en de neutraliteit in België en Vlaanderen te verdedigen.

  4. De verontwaardiging van PS en Ecolo, toont aan dat zij enkel lippendienst bewijzen aan onze Europese waarden en normen. Zij verklaren zich sympathisanten van een fundamentalistische islam, die predikt dat een vrouw pas fatsoenlijk is als ze zich sluiert. De regeringscommissaris is een dergelijke fundamentalist. En daar hebben progressieve partijen blijkbaar geen probleem mee.

  5. Zij eisen en wij moeten accepteren, zoniet valt het woord ’racist ’ of ’extreem rechts’.
    Wanneer zal links nu eens begrijpen dat de Islam geen godsdienst is maar een volledige onderwerping eist van haar volgelingen en zodoende elke vorm van secularisme verwerpt.
    Dit staat haaks op onze grondwet en moet op elke legale manier bestreden worden.

  6. MR heeft gelijk. Ik heb alle respect voor mevr. Ihnsane Haouach, voor haar persoon, voor haar geloof maar verwacht van haar, die vrijwillig of met haar ouders naar ons land kwam dat zij eveneens respect betoont voor onze normen en waarden.

  7. Iemand van de MR mag deze zeer terechte opmerking plaatsen, maar als een Vlaams Belanger exact diezelde terechte opmerking had gemaakt zou datr rasicme zijn!? Heel de m.s.m incl MR zouden het VB aanvallen.

  8. hoop,na het zomerreces is het koekenbak.NVA-VB moeten niets doen,vivaldi zal zichzelf opheffen.JLB is de snelrechter.Nu nog de dichtgenaaide illegalen hun wensen geven en boem,

  9. Inderdaad Maarten, erg goed gezien. Die OVLD’ers zijn te laf om hun standpunt (en dat van hun achterban) te laten kennen en bovendien is het standpunt van individuen als Somers, Lachaert, Decroo, Van Quickenborne en consoorten helemaal niet het standpunt van zowat haast alle VLD-leden! Zouden ze dat durven voorleggen aan hun leden?
    VLD is helemaal op een dwaalspoor gesukkeld met bestuurs-wolven in schaapsvel. Liberalisme in het rood! Als het maar Vivaldi is en de Vlamingen buiten worden gehouden!

  10. Termen zoals “vrijheid” en “gelijkheid”, … gebruiken om de vrijheid van iemand te beperken en haar ongelijk te behandelen, alleen omwille van het feit dat zij als volwassen vrouw ervoor kiest om een regel van haar overtuiging toe te passen. Zo’n hypocrisie kom je enkel in het “vrije en democratische” Westen tegen, aub!

  11. N-VA is daar niet aanwezig. Zitten niet in de federale regering. Zij hebben in het federale parlement al aangegeven niet akkoord te zijn met deze aanstelling van een NIET neutrale regeringscommissaris.

Plaats een reactie

Delen