Wanneer is Jürgen Conings precies overleden?

De boom waar Jürgen Conings overleed. Facebook

Uncategorized

Nabestaanden Jürgen Conings laten vraag naar verdere gerechtelijke stappen over doodsoorzaak varen: “Ze zitten erdoor”

Kristof Luypaert

De familieleden van de overledenJürgen Conings nemen geen gerechtelijke stappen meer naar de omstandigheden waarin hun familielid is overleden. Dat kondigde advocate Carine Knapen aan in een kort bericht op Facebook en bevestigt ze aan de kranten van Mediahuis.

Toen op 20 juni het stoffelijk overschot van Jürgen Conings is ontdekt in het Dilserbos reageerden zowel een tante als een nicht van Jürgen Conings voor de tv-camera’s dat ze niet geloofden in zelfmoord. Samen met een aantal andere bloedverwanten van Jürgen Conings lieten ze zich bijstaan door de Brusselse advocate Carine Knapen. Ze drongen aan op verder onderzoek en wilden een bijkomende autopsie.

Advocate Knapen zelf kreeg het voorbije jaar heel wat kritiek omdat ze zich als fervente criticus van de coronamaatregelen vaak op sleeptouw zou laten nemen door verschillende ‘complottheorieën’. Namens de vzw “Hands for Freedom” nam ze ook enkele keren het woord op anti-coronamanifestaties, onder meer in het Terkamerenbos. Ook Jürgen Conings was bijzonder corona-kritisch.

Familie Conings beslist geen verdere stappen meer te ondernemen

Advocate Carine Knapen tijdens een speech op de ‘European Freedom March’, Bron: YouTube

Advocate Carine Knapen plaatste dinsdag een kort bericht online. Daarin bevestigt ze niet meer op te treden in naam van de familie.

“De familie Conings heeft collectief beslist geen verdere stappen meer te ondernemen in het dossier van wijlen hun bloedverwant Jürgen Conings. Dienvolgens heb ik mijn mandaat als raadsman en als woordvoerder van de familie neergelegd. Over dit bericht zal niet verder gecommuniceerd worden”, klinkt het.

In een telefonische reactie aan de kranten van Mediahuis legt ze uit dat “haar cliënten bezweken zijn onder de psychische druk van de verdwijning en het overlijden van Conings. Ze zitten erdoor”, liet Knapen weten.

De advocate stond de naaste verwanten van Conings bij in hun eis om een tweede autopsie te laten uitvoeren. Die is door de rechter overigens geweigerd. Ze dwong ook voor de rechter af dat de nabestaanden het lijk van Conings mochten zien. In een reactie aan HLN had Knapen al verklaard dat ze enkel de lijkzak had mogen voelen en dat ze “nergens iets anders dan lucht had gevoeld”.

In een lange blog-post somde ze ook een heel aantal elementen op die er volgens de advocate ook zouden wijzen dat Conings niet gestorven is op de manier waarop het federaal parket beweert.

Daarbij zou sprake zijn van de aanwezigheid van een put, op vier meter van de vindplaats van Conings, waar “duidelijke lijksporen waren die over het parket niet zijn gevonden dus ook niet onderzocht”.

De advocate liet intussen weten dat er over die beslissing niet meer gecommuniceerd zal worden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

3 gedachten over “Nabestaanden Jürgen Conings laten vraag naar verdere gerechtelijke stappen over doodsoorzaak varen: “Ze zitten erdoor””

  1. Een zaak waar we nooit de ware toedracht zullen van kennen.
    Maar vooral voor de familieleden en betrokkenen een zeer pijnlijke afloop.
    Ik wens dan ook alle familieleden en betrokkenen oprecht veel stekte, en goede moed toe.

  2. Een zaak vol van verdachte feiten en omstandigheden.
    Er is hier alles aan gedaan om de waarheid te verstoppen voor het publiek.
    Maar waarom deze geheimzinnigheid?
    Welke staatsgevaarlijke geheimen neemt Jurgen mee in zijn betwijfelde dood?
    We zullen het nooit weten, de (politieke) onderwereld is machtig en overal aanwezig
    met zijn tentakels van macht en corruptie.

Plaats een reactie

Delen