Afbeelding ter illustratie - Afbeelding: Shutterstock

Afbeelding ter illustratie - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Nederlanders in Lanaken opgepakt na vechtpartij en aanval op agenten

Ruben Notteboom

Twee Nederlanders, één van 43 en één van 20 jaar, zijn via snelrecht gedagvaard door het parket van Limburg. Vorig weekend hebben ze namelijk twee agenten aangevallen van de zone Lanaken-Maasmechelen (LaMa). Een 27-jarige vrouw werd gearresteerd voor opzettelijke slagen en verwondingen. De feiten speelden zich af op een camping in Lanaken.

De politie moest uitrukken na melding van een vechtpartij. Op een feestje op een camping liep de situatie namelijk uit de hand. Verschillende families gingen met elkaar op de vuist na een verbaal conflict. De aanleiding van het conflict is onduidelijk.

Twee Nederlandse vrouwen gingen elkaar te lijf nadat situatie gekalmeerd was

Toen de politie ter plaatse kwam bedaarde de situatie uiteindelijk. Twee vrouwen gingen elkaar echter opnieuw te lijf waardoor de politie tussenbeide moest komen. Eén van de twee vrouwen, een 27-jarige Nederlandse, werd gearresteerd voor opzettelijke slagen en verwondingen.

 Het conflict tussen de vrouwen zorgde echter ervoor dat de sfeer opnieuw ontplofte. Verschillende omstaanders keerden zich tegen de politie. De agenten werden ook fysiek aangevallen. Twee agenten kregen een slag op het achterhoofd. Tijdens de schermutseling zijn twee mannen opgepakt, één van 43 jaar en één van 20 jaar. Allebei komen ze uit Nederland.

Politieambtenaren arbeidsongeschikt na incident in Lanaken

De politieambtenaren zijn voorlopig arbeidsongeschikt verklaard door de opgelopen verwondingen. Het parket van Limburg heeft de mannen in snelrecht gedagvaard. Ze moeten binnen enkele weken voor de rechter verschijnen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen