Peter R. de Vries. Foto Photonews. © Patrick Van Katwijk 47915221_BSR_AGENCY /Orange Pictures/Photo News - Marengo proces

Peter R. de Vries. Foto Photonews. © Patrick Van Katwijk 47915221_BSR_AGENCY /Orange Pictures/Photo News - Marengo proces

Uncategorized

Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries neergeschoten in Amsterdam

Ruben Notteboom

De Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries is neergeschoten in Amsterdam. Dat melden onder andere Het Parool, de NOS en de politie van Amsterdam. Vanavond was hij te gast in de studio van RTL Boulevard. Volgens onbevestigde bronnen van Het Parool is hij geraakt in zijn hoofd.

Een traumahelikopter kwam onmiddellijk ter plaatse. Ook de brandweer rukte uit om te assisteren. De politie is momenteel volop aan het zoeken naar de dader. Het betreft een lichtgetinte man met een tenger postuur, een donkergroene jas met camouflagevlekken en een zwarte pet. Er zou ook een politiehelikopter ingezet zijn.

Politie roept op tot waakzaamheid

De politie roept op tot waakzaamheid en om de man niet te benaderen. “Op de Lange Leidsedwarsstraat is zojuist een man neergeschoten. Meerdere hulpdiensten zijn opgeroepen en de politie is nog op zoek naar de verdachte(n). Verdere informatie volgt. Heeft u iets gezien of informatie? Bel 112,” staat te lezen op Twitter.

Over de exacte toestand van het slachtoffer is enkel gekend dat hij ernstig gewond is. “Neergeschoten slachtoffer Lange Leidsedwarsstraat is in ernstig gewonde toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is met veel eenheden bezig met een zoekactie naar de verdachte,” schrijft de politie.

Update 21:00:  Meerdere bronnen bevestigen aan Het Parool dat op de A2 bij Breukelen een verdachte is aangehouden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

3 gedachten over “Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries neergeschoten in Amsterdam”

  1. Er zou een verdachte zijn aangehouden op de autosnelweg nabij Breukelen. De Vries deed veel controversiële zaken, zoals met kroongetuige Nadil B. rond de Moccromaffia, waarbij al eerder een advocaat en een familielid van B. werden geliquideerd. Peter R. de Vries werd van nabij 5 keer geraakt, waaronder in hoofd en borst, hetgeen het ergste doet vrezen. Het wordt afwachten. Een zware klap voor de journalistiek.

  2. De feiten dateren van 2014. Wilders was toen aanwezig op een verkiezingsavond in Den Haag, die de PVV georganiseerd had tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Daar deed hij tijdens zijn speech de befaamde “meer of minder Marokkanen”-uitspraak. Zowel de rechtbank als de Hoge Raad leggen de PVV-politicus wel geen strafmaat op.

Plaats een reactie

Delen