Nederlandse terreurverdachten hadden Rutte, Baudet en Wilders in het vizier

De Nederlandse premier Mark Rutte. Shutterstock

Uncategorized

Nederlandse premier Rutte biedt excuses aan voor snelle versoepelingen

Anton Schelfaut

In Nederland zijn de coronamaatregelen opnieuw aangescherpt vanwege het stijgend aantal besmettingen. Ontslagnemend premier Mark Rutte heeft zich maandag verontschuldigd voor de te snelle versoepelingen die onlangs ingingen. “Daar hebben we een inschattingsfout gemaakt, daar balen we van en excuus daarvoor”, klinkt het.

Tijdens een nieuw persmoment hebben Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge maandagmiddag excuses gemaakt. Twee weken geleden werden de meeste coronaregels opgeheven, maar vrijdag werd het nachtleven opnieuw stilgelegd. “Wat toen verantwoord leek, is dat niet gebleken”, stelt Rutte vast. “We hebben de component ‘gedrag’ niet goed ingeschat. Dat is geen verwijt naar jullie.’’

De bekende Nederlandse intensivist dr. Diederik Gommers gaf dit weekend al aan dat Rutte en De Jonge excuses hadden moeten aanbieden voor het coronabeleid. ”Ik begrijp niet waarom Rutte en De Jonge niet gewoon sorry hebben gezegd op de persco”, schreef hij zondag op Instagram.

Gommers legt uit waarom het hoge aantal coronabesmettingen na de versoepelingen niet voorspeld werden in de RIVM-modellen. “Daar was geen rekening gehouden met ons ‘oude’ gedrag als gevolg van veel te positieve uitlatingen van het kabinet en de toegangstesten die niet op orde waren.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

7 gedachten over “Nederlandse premier Rutte biedt excuses aan voor snelle versoepelingen”

  1. Mensen toch, het gaat over besmettingen, niet over zieken, of overlijdens.
    Regerende politici, en ook een deel opposanten moeten stilletjes gaan beseffen dat we met het virus (zoals ook met voorgaande) zullen moeten leren leven en niet om de haverklap beperkingen moeten opleggen.
    Maar Rutte weet dan ook dat we in het tijdperk van allerhande (niets ter zaken doende) excuses leven.

  2. +9000 ‘besmettingen’ op één week. Enig idee hoeveel er dat dan zijn na een maand?
    Ook al wordt maar een klein deel (IC) ziek, dat zijn veel extra zieke mensen met mogelijk langdurige gevolgen

  3. Als ten gevolge van deze feiten mensen sterven wat gaat hij dan verklaren , brutte pech ja zo ziet verantwoordelijkheid er vandaag uit als je op de juiste stoel zit kan je je veel permitteren zonder dat dit gevolgen heeft echt bangelijk

Plaats een reactie

Delen