Neergeschoten Nederlandse misdaadjournalist Peter R. De Vries overleden aan verwondingen

De vermoorde Nederlandse misdaadjournalist Peter R. De Vries (L), met zijn zoon Royce. Foto: Twitter

Uncategorized

Neergeschoten Nederlandse misdaadjournalist Peter R. De Vries overleden aan verwondingen

Kristof Luypaert

De Nederlandse misdaadjournalist Peter R. De Vries is overleden aan zijn verwondingen die hij opliep nadat hij op dinsdag 6 juli is neergeschoten. Dat meldt zijn familie.

De Vries was op dinsdag 6 juli neergeschoten aan het Leidseplein in Amsterdam en bezweek aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Hij was 64 jaar.

“Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: On bended knee is no way to be free. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar”, staat in een verklaring van zijn familie en partner.

Het onderzoek naar de aanslag is de facto nu een moordonderzoek geworden. De Vries is daarmee het zoveelste slachtoffer op rij van de Mocro-maffia.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen