(Wikimedia)

(Wikimedia)

Uncategorized

Oostenrijk verbiedt symbolen van rechtse verenigingen

Thomas Panis

In het Oostenrijkse parlement werd woensdag een nieuwe antiterreurwet goedgekeurd, zo bericht Krone.at. Deze nieuwe wetgeving verbiedt onder andere het dragen van symbolen die verbonden zijn met bepaalde islamitische terroristische verenigingen (bijvoorbeeld de vlag van Hezbollah). Om tegemoet te komen aan de linkse coalitiepartner Die Grüne kwam er echter in dezelfde wet ook een verbod op de logo’s en symbolen van de Identitaire Beweging en DO5, twee rechtse verenigingen.

In het debat dat hierop volgde in het parlement kritiseerde Herbert Kickl (FPÖ) de maatregel als een totalitaire aanval op de democratie. Hij benadrukte in zijn toespraak de absurde toestand waarbij verenigingen die niet verboden zijn en niet veroordeeld zijn voor geweld, zoals in het geval van IB en DO5, alsnog hun logo’s en vlaggen niet mogen laten zien op openbare plaatsen omdat ze politiek ongewenst zijn.

De Identitaire Beweging voerde na het debat als protest een actie uit waarbij hun vlag (de griekse lambda) aan ballonnen boven het parlement werd opgehangen. Op 31 juli, de dag vooraleer de nieuwe wet van kracht wordt, zal er ook een protestmars worden gehouden in Wenen, zo bericht Info Direkt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Thomas Panis (°1984, Antwerpen) is arts en bijgevolg goed geplaatst om over geneeskundige en wetenschappelijke thema's te schrijven. Daarnaast boeien ook geopolitiek en de Amerikaanse politiek in het bijzonder hem.

8 gedachten over “Oostenrijk verbiedt symbolen van rechtse verenigingen”

  1. He Groene totalitarisme. De identitaire strijd vertoont twee facetten: identiteit en de vrije meningsuiting (democratie). Groen gebuikt repressie tegen symbolen gekoppeld aan identiteit en vrije meningsuiting. De fundamenten van de groene goelag zijn de eenheidsstaat met eenheid van gedachte en woord. In de vorige eeuw sprak men dan over totalitarisme.

  2. Waar wacht België op, verbied de symbolen van de scouts….
    Triest, elke vorm van fierheid en identiteit wordt ons afgenomen. We moeten en worden gedwongen ons als willoze wezens te gedragen, enkel goed om de politieke kaste te onderhouden. Ondertussen dringt de islam dieper door via linkse kanalen tot het machtig genoeg is alles over te nemen.

  3. Oostenrijk niet Erik maar al dat gedoe kan snel komen overwaaien naar hier, en er zijn er genoeg die in de Vlaamse Leeuwenvlag allerhande zaken zien die er niet zijn zoals racisme, discriminatie, enz. Wij Vlamingen worden maar al te graag door bepaalden weggezet als de duivel in hoogsteigen persoon.

Plaats een reactie

Delen