Lieselotte Thys van Open Vld breekt lans voor open grenzen. Foto Facebook.

Lieselotte Thys van Open Vld breekt lans voor open grenzen. Foto Facebook.

Uncategorized

Open Vld’er: “Wat is er eigenlijk mis met open grenzen?”

/

Het dossier van de hongerstakers blijft voor polemiek zorgen, tussen maar ook binnen partijen. Officieel staat Open Vld achter Sammy Mahdi en de beslissing om niet toe te geven aan de ‘chantage’ van de hongerstakers, maar binnen de partij denken sommigen daar anders over. Lieselotte Thys bijvoorbeeld, fractieleider van Open Vld in Geel en raadgever van Bart Somers, vraagt zich af waarom ons land niet gewoon iedereen asiel kan geven. “Goh, wat is er eigenlijk mis met open grenzen?”

Enkele weken geleden begonnen enkele tientallen uitgeprocedeerde asielzoekers een hongerstaking om op die manier alsnog asiel af te dwingen. Hun asielprocedure werd afgewezen en ze verblijven dus illegaal in dit land, maar ze willen geregulariseerd worden en trachten staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) onder druk te zetten door in honger- en nu zelfs dorststaking te gaan. Het dossier zorgt voor een heuse regeringscrisis.

Binnen de meerderheid is er veel onenigheid over wat er moet gebeuren met de hongerstakers en het optreden van Sammy Mahdi. Wie (officieel) wel achter Mahdi staat, is Open Vld. Voorzitter Egbert Lachaert en premier Alexander De Croo gaven aan Mahdi te steunen in zijn beslissing om toe te geven aan wat hij zelf ‘chantage’ van de hongerstakers noemt. Niet iedereen bij de liberalen is echter die mening toegedaan. Lieselotte Thys, die vanop de derde plaats op de Antwerpse Open Vld-lijst niet verkozen raakte voor de Kamer, breekt op sociale media een lans voor open grenzen en zou dus gewoon iedere immigrant verwelkomen.

“Wat is er eigenlijk mis met open grenzen?”, vraagt Thys zich af. Eveneens op Twitter beantwoordt Thys ook haar eigen vraag. “Er zou niks mis zijn met een open grenzen beleid in de toekomst”, klinkt het onder meer, en ze geeft aan te hopen dat politieke partijen daar in de toekomst voor zullen pleiten. “Ik vind grenzen ook zo’n verschrikkelijk beperkend man-made construct”, aldus de Open Vld’ster. “Wie bepaalt wie welk territorium heeft en waarom moet er een territorium zijn? Voor wie is dat nodig?”

(Lees verder onder de tweet.)

Het pleidooi voor open grenzen zorgt verontwaardiging, onder meer bij N-VA-Kamerlid Tomas Roggeman.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




29 gedachten over “Open Vld’er: “Wat is er eigenlijk mis met open grenzen?””

  1. Ook niet van de slimste. Het gaat in wezen niet om open grenzen, dat is een eufemisme voor iedereen die hier komt een uitkering te krijgen. Spijtig dat ze in de mainstreammedia niet meer aandacht krijgt, dan weet iedereen waar de VLD voor staat.

  2. Als mensen met nog een beetje liberale gedachten dit horen of lezen, slik slik.
    En die is raadgeefster is van Somers ? Dat verklaart véél, of is het een vuile streek van hem?
    En zoals dikwijls het geval is zijn sommige politiekers er als de kippen bij om bepaalde situaties te misbruiken om gelijk te willen halen.

  3. Misschien kan Lieselotte eens een jaartje verkassen van Geel naar Molenbeek. Het geeft ook aan waarom ovld/groen pleiten voor stemrecht vanaf 16 jaar. Voorts zijn open grenzen ook open grenzen voor SZ, sociale huisvesting, leefloon, dop, kindergeld, ……

  4. Als je dat NU NOG NIET doorhebt Lieselotte thys,dan ben je echt wel een alien 👽😵‍💫🛸
    Maar ja,van een raadgeefster van imam Somers kan je eigenlijk niets anders verwachten.
    Intellectueel verstand en inzicht is bij u ook ver te zoeken,daarom ook dat je niet verkozen werd voor de kamer !

    .

  5. “Ik vind grenzen ook zo’n verschrikkelijk beperkend man-made construct” Dat zegt zij , Dan is uw eigendom ook van mij en kom ik er morgen in trekken . Laat de sleutel dus maar op deur zitten.

  6. De vraag zou beter zijn : wat is er mis met dit kind. Wat een onzin gaat dat samenraapsel van VLD nog uit de mouw schudden. Moet ze misschien op goed blaadje staan bij Imam malotru Somers . Heeft deze dame al nagegaan wat de gevolgen zijn voor onze maatschappij? Of is de richtlijn ,Vlaming rot op, wij doen toch ons goesting

  7. Lieselotte, mijn echtgenote en ik komen 3 weken bij u logeren.
    Kan u alvast zorgen dat de handdoeken (vederzacht) klaarliggen dat de koelkast propvol lekkere voedingswaren zit. We kijken ook graag Netflix.
    En de kleinkinderen komen wekelijks ook nog langs.
    En als we er zijn kunnen we nog wel wat aanpassingen eisen.
    Deal???

  8. Voor de liberalen is goedkoop werkvolk importeren op de kap van de belastingbetaler uiteraard mooi meegenomen…
    Wie stemt er nu in godsnaam nog op deze nutteloze geldverkwistende partij?!?

  9. Dat onnozel kind smeekt om een nieuwe pauper, dat hoort thuis samen met Somers in een psychiatrische instelling.
    De grenzen moeten gesloten worden en ALLE ILLEGALEN moeten verwijderd worden uit ons land.
    Nooit zal ik een stem verknoeien aan die blauwe idioten, mijn stem gaat naar Het Vlaams Belang want dat is de enige partij die opkomt voor onze vrijheid én veiligheid.

  10. probeer maar eens een zaak op te richten je doet alle moeite van de wereld om alles op orde en u punt te halen met alle papieren maar als een illegale dat doet dan gaat het heel snel en ze krijgen geld ik vind dit niet ok stuur ze gewoon terug van herkomst ze moeten zich maar aanpassen op onze regels wij niet op die van hun!!!

  11. Jan, je haalt me de woorden uit de mond, mijn vader heeft 4 jaar krijgsgevangen gezeten in WO II maar daar heeft mevrouw waarschijnlijk nog nooit van gehoord laat staan er rekening mee gehouden. Ware het niet daarvan had ze misschien nooit bestaan, dom mens , godgeklaagd !!

  12. Laat ze maar lullen, nog betere anti-reclame voor haar in de recente peilingen nog nauwelijks “open”(sic) VLD is ondenkbaar. Zij doet maar, wij verzuipen haar partij onder de kiesdrempel met ons electoraal vonnis in 2024.

Plaats een reactie

Delen