(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Opnieuw aanslag in Congo

Sonja Dahlmans

Bij een aanslag in het Congolese Beni zijn minstens tien doden gevallen. De aanslag vond woensdagnacht plaats. In Beni schuilen momenteel duizenden mensen vanuit de buitenwijken.

Er werden barricades opgeworpen, banden in brand gestoken en een demonstrant zegt geweerschoten te hebben gehoord. Enkele huizen werden in brand gestoken en mensen werden met machetes aangevallen. Mensen die uit hun huizen vluchtten werden neergeschoten. Later vanmorgen gingen honderden mensen de straat op om hun woede te uiten tegen de autoriteiten die, naar zij zeggen, niet voldoende doen om de eigen burgers te beschermen.

Het aantal gewelddadige aanslagen in Congo neemt toe. Deze week nog werd een kerk aangevallen, vlak voor een mis waarin jonge mensen het vormsel zouden toegediend krijgen. Later diezelfde dag nog blies een zelfmoordterrorist zich op. Alleen hijzelf vond de dood, niemand anders raakte gewond.

In mei werden 19 mensen, waaronder tien militairen, gedood bij een aanslag in twee steden. Volgens het Congolese leger zitten islamitische terroristen achter een aantal aanslagen zitten. Hoewel de Islamitische Staat een aantal aanslagen heeft opgeëist, zeggen de Verenigde Naties nog geen bewijs van betrokkenheid van IS te hebben gevonden. Congo zelf is een overwegend christelijk land.

In het gebied rondom Beni zijn volgens Reuters naar schatting 700.000 ontheemden die zich schuil houden voor het oplaaiende geweld. 57.000 daarvan bevinden zich in de stad zelf.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

2 gedachten over “Opnieuw aanslag in Congo”

  1. Hallo BLM ? Wanneer zwarte moordenaars zwarte rasgenoten koud maken volgt er nooit een reactie door Black Lives Matter. Ik zou zeggen, jongens en meisjes van BLM, allen naar Congo om te protesteren en auto’s in de fik te steken.

Plaats een reactie

Delen