Viktor Orbán kondigt het referendum aan. Foto Facebook

Viktor Orbán kondigt het referendum aan. Foto Facebook

Uncategorized

Orbán zal referendum houden over beruchte holebiwet

Simon Segers

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft in een video op zijn Facebookpagina aangekondigd een referendum te zullen houden over de nieuwe holebiwet in zijn land. “Brussel heeft de voorbije weken duidelijk de aanval gelanceerd op Hongarije”, aldus de premier.

Vorig maand kwam er veel protest op de goedkeuring van een Hongaarse wet die promotie van holebi’s en transgenders in de openbare ruimte verbiedt. Veel Europese politici, waaronder premier De Croo, kondigden hun onvrede uit en pleitten voor sancties. De Europese Commissie is van oordeel dat de wet onder andere tegen de vrijheid van meningsuiting ingaat.

Orbán zei dat het referendum vijf specifieke vragen zou bevatten, zoals bijvoorbeeld: “Bent u voorstander dat programma’s in de media, die invloed hebben op de ontwikkeling van kinderen, zonder beperkingen kunnen worden uitgezonden?” Verdere vragen zouden ook gaan over de inclusie van “verschillende seksuele oriëntaties” in lessen seksuele opvoeding.

Hongarije kent twee LGBT-kritische partijen, die samen ongeveer 62% van de stemmen halen volgens de recentste pollen. Indien het referendum een vergelijkbaar resultaat zal halen, kan Orbán aantonen dat het Hongaarse volk zich achter de wet schaart.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

3 gedachten over “Orbán zal referendum houden over beruchte holebiwet”

  1. Over de dagelijkse mishandelingen van holebi’s door een bepaald geloofsgemeenschap hier zullen we maar zwijgen zeker, zoals alle trado’s en politiek correcte idioten doen.
    Wat was dat nu weer van vegen voor eigen…..

Plaats een reactie

Delen