CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert

Uncategorized

Partijbestuur CD&V reageert afkeurend op tweet Hendrik Bogaert over aparte zwemuren

Wannes Neukermans

Verschillende leden van het partijbestuur van CD&V reageren afkeurend op de tweet die Kamerlid Hendrik Bogaert dit weekend verstuurde over het Brusselse openluchtzwembad. Die communicatie staat volgens de partij haaks op de respectvolle manier dat CD&V wil communiceren. De partij betreurt dat een “mooi initiatief uit het middenveld” in een gepolariseerd debat is uitgemond.

Donderdag opende in Anderlecht “Flow” – het eerste Brusselse openluchtzwembad in veertig jaar – haar deuren. Het initiatief zorgde onmiddellijk voor enorm veel commotie. In een verontwaardigde reactie liet Georges-Louis Bouchez weten het niet kunnen vinden dat er uren zijn waarop er uitsluitend vrouwen mogen zwemmen. Ook het feit dat boerkini’s toegelaten zijn vindt hij onaanvaardbaar.

Islam-uren in openbare zwembaden

Ook CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert mengde zich in het debat: “Niet te geloven dat er aparte islam-uren komen in de openbare zwembaden. Je moet daar niet aan toegeven. Geef je een vinger, ze nemen een arm. Voor het geval dat iemand aparte islam-stroken wil aan de kust: we gaan daar rustig doorlopen, het strand is van iedereen”, klonk het in een forse tweet.

Op het partijbestuur van CD&V lieten verschillende personen weten niet gediend te zijn met deze tweet. “We zijn niet voor aparte zwemuren op basis van geloof maar dat is dan ook niet de opzet van dat aparte uur”, luidt het in partijkringen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

28 gedachten over “Partijbestuur CD&V reageert afkeurend op tweet Hendrik Bogaert over aparte zwemuren”

  1. de reactie van Cd&v partij bestuur , was weeral eens voorspelbaar – Noch vlees noch vis – ik hoop van harte dat deze partij dan ook verder doodbloed , zoals ze bezig is

  2. Ongelooflijk. In plaats van hun kamerlid te steunen geven ze hem nog een ezelstamp mee. De CD&V is dus voor segregatie. Bij de volgende verkiezingen zal zwakkeling Coens de ezelstamp terugkrijgen van de kiezer.

  3. Het wordt de hoogste tijd dat de partijleiders een standpunt innemen want dit gaat de verkeerde kant op.Het standpunt van de regeringscommissaris Haouach,dat de scheiding kerk en staat moet aangepast worden aan de demografische veranderingen is zeer verontrustend.Is er een tweede kalifaat in de maak maar deze keer in België?

  4. Adios CD&V bij de volgende verkiezingen! Jullie ronduit LAF gedrag is gewoon walgelijk!
    Hendrik heeft geen gelijk… hij heeft 100 keer gelijk!
    Tijd om over te stappen naar een partij waar je thuishoort Hendrik!
    Bij die kliek die bang is van de eigen schaduw hoor jij nie thuis!

  5. Bij CD&V zijn de de bonzen die H Bogaert afkeuren wel goed het noorden kwijt. Die namen van die mensen moeten bekend gemaakt worden, zodat deze geen kans meer krijgen in het bestuur.
    Het wordt tijd dat de rechterzijde en de mensen met gezond verstand heel fel reageren en zo nodig veranderen van partij, die nog het Vlaamse volk en ONZE waarden durven verdedigen.

  6. Quote: ““We zijn niet voor aparte zwemuren op basis van geloof maar dat is dan ook niet de opzet van dat aparte uur”, luidt het in partijkringen.” Op basis van wat dan wel, platbroeken?

  7. En dan zit er daar eindelijk eens een tsjeef tussen die zijn ideen en gedachten op volgorde heeft en de mening van de zwijgende “kiesgerechtigde” massa vertegenwoordigt; en die wordt dan uitgekafferd door de bonzen van zijn eigen zieltogende partij? Hij had nochtans samen met Mahdi een nieuwe wending kunnen geven aan det tsjevenpartij, een nieuwe bestaansreden, maar de vergrijzde opperhoofden (wiens namen niet in het nieuws komen maar die vanuit hun sofa thuis de partij dirigeren) wilden niet. Tot daar dan: de ondergang is op komst, wees daar maar van overtuigd! Eigenlijk toch spijtig want die hadden een Vlaamse partner kunnen worden!

  8. Straffe Hendrik steekt af en toe zijn neus aan het raam om nog iets te murmelen als CDV-rechts. Dat deed hij voor Vivaldi maar keurde toch lekker Vivaldi goed. HB durfde niet zich kandidaat stellen als voorzitter. HB heeft gelijk, maar is ook een échte tjeef.

  9. CD&V beweert dat er enig protest is tegen de uitlatingen van Van Bogaert ? Ok . Maar misschien kan CD&V ook vermelden dat allicht heel wat leden / mandatarissen wel akkoord zijn met de uitlatingen van Van Bogaert . Wedden dat die in de meerderheid zijn . Dat is nu net het probleem van die partij . De top denkt Belgisch en poco /woke , de basis denkt anders en vertrekt naar andere oorden . Hier zijn geen twaalf apostelen voor nodig om dat te begrijpen .

  10. de politiekers negeerden het klimaatprobleem.De natuur neemt wraak Zie alle rampen.Dezelfde politiekers zien geen gevaar in de oprukkende Islamisten.Hou U vast voor wat ons te wachten staat.Zij zullen er ook niet aan ontsnappen het grootste deel van hen behoort tot de ongelovigen !!!!!

Plaats een reactie

Delen