Peter R de Vries, op het Marengoproces - Afbeelding: Photonews

Peter R de Vries, op het Marengoproces - Afbeelding: Photonews

Uncategorized

Peter R. de Vries krijgt straat in geboortestad Aalsmeer

Niels Geerinck

De geboortestad van de vermoorde misdaadjournalist liet weten dat er een Peter R. de Vriesstraat komt. De gemeente Aalsmeer stuurde de boodschap via een persbericht de wereld in.

De wethouders en burgemeester van Aalsmeer, zijn het eens dat er een Peter R. de Vriesstraat dient te komen. “Het college wil graag tegemoetkomen aan de maatschappelijke roep om zo’n eerbetoon aan de misdaadjournalist. Een straat bij de nieuwe studio’s noemt de gemeente zeer gepast, omdat de Vries veel televisieprogramma’s heeft gemaakt.”, zo valt te lezen in de verklaring. Symbolisch genoeg zal deze straat grenzen aan een nieuwe woonwijk, op de plek waar vroeger de oude tv-studio’s stonden.

Misschien ook in Amsterdam

Vorige week richtte de broer van Peter, Wouter de Vries, zich ook in een bijzondere oproep aan de gemeente Amsterdam. Volgens hem is het gepast de straat waar de misdaadjournalist vermoord werd, naar hem te vernoemen als eeuwig eerbetoon.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen