Poetin looft slagkracht Russische marine: "In staat om elke vijand klap toe te brengen"

De Russische president Vladimir Poetin. Shutterstock

Uncategorized

Poetin looft slagkracht Russische marine: “In staat om elke vijand klap toe te brengen”

Anton Schelfaut

President Vladimir Poetin vierde zondag de 325ste verjaardag van de oprichting van de Russische marine. Op een parade in Sint-Petersburg loofde hij de slagkracht van zijn zeemacht. Volgens Poetin is de Russische marine anno 2021 in staat “om elke vijand onder water, op het water of in de lucht te detecteren en een onontkoombare klap toe te brengen”.

Poetin verklaarde dat de Russische zeemacht in korte tijd machtige torpedojagers, kernonderzeeërs met raketten, een doeltreffende luchtmacht en nu ook wereldwijd unieke supersonische wapens heeft ontwikkeld. “De zeemacht van Rusland heeft vandaag alles wat nodig is om de bescherming van ons land en onze nationale belangen te verzekeren”, aldus de president.

325 jaar na de oprichting van de Keizerlijke Marine door Peter de Grote, hield Poetin troepenschouw op een marinebaas in Sint-Petersburg. Volgens het Kremlin tekenden meer dan 50 oorlogsbodems, ongeveer 50 vliegtuigen en 4.000 soldaten present in de thuisstad van de president. Ook op de basis van de Zwarte zeevloot in Sebastopol op de Krim, in het Syrische Tartus aan de Middellandse Zee en in Vladivostok, de uitvalsbasis van de Pacifische vloot, vonden zondag festiviteiten plaats. Na Canada, Indonesië en Groenland beschikt Rusland over de langste kustlijn ter wereld.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Poetin looft slagkracht Russische marine: “In staat om elke vijand klap toe te brengen””

  1. “De zeemacht van Rusland heeft vandaag alles wat nodig is om de bescherming van ons land en onze nationale belangen te verzekeren”, aldus de president
    Dat laatste moet je dus interpreteren als: we zijn in staat om zomaar landen binnen te vallen en te annexeren met geweld, net zoals we dat in het verleden ook altijd deden.

Plaats een reactie

Delen