Politie Brussel West neemt motor van wegpiraat in beslag

Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Politie Brussel West neemt motor van wegpiraat in beslag

Kristof Luypaert

De lokale politie van de zone Brussel West (Jette, Ganshoren, Koekelberg, Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Agatha-Berchem) heeft dinsdag de motor van een wegpiraat in beslag genomen. Dat gebeurde na een achtervolging door de straten van Sint-Jans-Molenbeek en Koekelberg. Dat meldt de politie Brussel West

Een politiepatrouille die op weg was naar een interventie zag bij aankomst een motor snel wegvluchten, en zette meteen de achtervolging in. De motorrijder reed aan hoge snelheid en bracht verschillende andere weggebruikers in gevaar. Zo reed hij in tegengestelde richting in een straat met eenrichtingsverkeer, en reed hij op het trottoir. 

De patrouille verloor de motor uit het oog maar vond het rijwiel later terug op het trottoir van de Mahatma Gandhilaan. De bestuurder was verdwenen maar de motor en de uitlaat waren nog warm. Terwijl de agenten ter plaatse aanstalten maakten om de motor in beslag te nemen, dook een man op die zich agressief en dreigend gedroeg.

Hij beweerde dat de motor daar al lang stond, maakte dreigende gebaren en spuugde naar de agenten. Die sloegen hem daarop in de boeien.  “Er is echter geen verband tussen deze persoon en de bestuurder van de motor”, zegt de politie Brussel West. “De motor maakte het onderwerp uit van een administratieve inbeslagname. Via die procedure is het mogelijk voertuigen die andere weggebruikers in gevaar brengen gedurende vier werkdagen administratief in beslag nemen.”

De politie stelde ook drie processen-verbaal op voor kwaadwillige belemmering van het verkeer en gevaarlijk rijgedrag. De overtreder riskeert een boete van 320 tot 4.000 euro. Evenals een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor een periode van 15 dagen, waaraan een verlies van het recht tot sturen kan gekoppeld worden van 8 dagen tot 5 jaar.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen