Agenten in Brussel. Foto Shutterstock.

Agenten in Brussel. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Politie-interventie in Waterloo loopt dramatisch af: drie gewonde politieagenten

Ruben Notteboom

Drie politieagenten zijn gewond geraakt tijdens een interventie in Waterloo, in de provincie Waals Brabant. De agenten moesten mobiliseren voor een incident in het stadspark Jules Descampe, waar het tot een confrontatie kwam met een 19-jarige en 21-jarige. Dat meldt de lokale politie.  

De bal ging zaterdagnacht aan het rollen rond 01.00 uur. De politie werd opgeroepen omdat een groep mensen zich had verzameld in het stadspark van Waterloo. Enkelen onder hen waren dronken en verstoorden de rust en openbare orde.

Agenten werden aangevallen op commissariaat in Waterloo

De politie hield twee Brusselaars aan. Het betreft een 19-jarige en een 21-jarige. De twee gaven zich niet zonder slag of stoot gewonnen en begonnen zich hevig te verzetten. Uiteindelijk slaagde de politie erin om de twee naar het commissariaat te brengen. Ze werden naar een cel begeleid met de bedoeling te ontnuchteren, maar daar liep het mis. Ze vielen de agenten aan die hen aan het begeleiden waren.

Eén van de drie agenten liep gescheurde kniebanden op en de andere twee liepen verwondingen op aan hun handen. Er werd een proces-verbaal opgesteld voor vrijwillige slagen en verwondingen, het beledigen van een politieagent, opstandigheid en openbare dronkenschap. Het parket van Waals-Brabant werd op de hoogte gesteld. Of ze verantwoordelijk gesteld zullen worden voor de verwondingen van de agenten, is nog onduidelijk.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

8 gedachten over “Politie-interventie in Waterloo loopt dramatisch af: drie gewonde politieagenten”

  1. “Of ze verantwoordelijk gesteld zullen worden voor de verwondingen van de agenten, is nog onduidelijk.” Hoe laf! Vermoedelijk speelt de kleur hierbij een rol???

  2. Wordt zelfde probleem als in VS. Bij confrontatie met politie beginnen roepen, tieren, vechten, wapens trekken. Politieagenten die zichzelf respecteren, laten dat niet toe.

Plaats een reactie

Delen