Thomas Dermine (Photonews)

Thomas Dermine (Photonews)

Uncategorized

PS wil coronasteunmaatregelen niet zomaar stopzetten

Pieter Van Berkel

Het is voor de PS nog niet zeker dat de coronasteunmaatregelen in september aflopen. Dat zegt staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine (PS) althans in De Ochtend op Radio 1.

Dermine reageert daarmee op de uitspraak van staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld), die in De Zondag zei dat de coronamaatregelen eind september aflopen.

“Een vrees van mij is dat de crisismaatregelen blijven plakken”, zei De Bleeker. “We moeten daarom duidelijk maken dat de coronamaatregelen eind september aflopen en niet meer verlengd worden. Op voorwaarde uiteraard dat er geen nieuwe golf komt. Maar goed, laat ons daar niet van uitgaan. We mogen alleen nog uitzonderingen toestaan voor sectoren die nog steeds dicht zijn. Ik zal daar streng over waken.”

“Een begroting in orde is belangrijk voor de socialistische familie, maar op korte termijn is het belangrijk dat we genoeg doen voor de begroting en niemand achterlaten”, zegt Dermine nu. “We hebben een marathon van meer dan een jaar gelopen. Het zou dom zijn te stoppen nu we vijf meter voor de finish zijn. Iedereen moet uit de crisis zijn vooraleer we stoppen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

6 gedachten over “PS wil coronasteunmaatregelen niet zomaar stopzetten”

  1. “Een begroting in orde is belangrijk voor de socialistische familie”, ik dacht dat het 1 april was. De Bleekere mag terug in haar Vivaldi-vergeetput.

  2. Ik dacht net hetzelfde Dirk. Als ik de financiële toestand van Wallonië bekijk, komt zijn uitspraak wel zeer ongeloofwaardig over. Maar toegegeven, hij is een stand up comedian in wording.

  3. Met deze heren werkt Bart DW dus liever samen als met het VB? Haha boer maak dat de ganzen wijs… Indien wel doet de laatste het licht maar uit, want dan zal het sneller gaan als bij de volksunie!

  4. Akkoord met de PS, maar zij betalen de tournee générale. Blijkbaar beschikken zij over een ezeltje dat geld – excuseer me het woord – schijt. Ondersteuning was en is waarschijnlijk nog nodig. Maar laten we omzichtig omspringen met het belastingsgeld, dat werkende mensen moeten ophoesten, verdiend in het zweet des aanschijns. Dat geldt trouwens voor iedere ondersteuning die iedereen krijgt van ons sociaal herverdelingsysteem.

Plaats een reactie

Delen