Raadkamer verlengt aanhouding meerderjarige verdachten van groepsverkrachting 14-jarig meisje in Gent

De Westerbegraafplaats in Gent. Foto. Google Maps.

Uncategorized

Raadkamer verlengt aanhouding meerderjarige verdachten van groepsverkrachting 14-jarig meisje in Gent

Kristof Luypaert

De twee meerderjarige verdachten van de verkrachting van een meisje van 14 op een kerkhof in Gent blijven in de cel. Dat heeft de raadkamer in Gent vrijdag beslist.

https://redactie.palnws.be/2021/06/14-jarig-meisje-pleegt-zelfmoord-4-dagen-na-groepsverkrachting-in-gent/

De feiten vonden plaats op 15 mei op de Westerbegraafplaats in Gent. Het meisje uit Gavere had er die dag met een vriend afgesproken, maar er daagden nog vier andere tieners op.

Het meisje is aangerand en in groep verkracht. Nadat het 14-jarige slachtoffer de beelden die via sociale media verspreid waren te zien kreeg, stapte ze vier dagen na de feiten uit het leven.

De politie kon inmiddels vijf verdachten oppakken. Het gaat om drie minderjarigen en twee meerderjarigen. De twee meerderjarige verdachten zijn aangehouden op verdenking van verkrachting, aanranding van de eerbaarheid en het nemen of verspreiden van beelden van een persoon die een expliciete seksuele daad stelt en van wie de persoonlijke levenssfeer geschonden kan worden.

De raadkamer bevestigde vorige maand hun aanhouding en vrijdag verlengde de raadkamer de aanhouding opnieuw met een maand.

Het onderzoek loopt nog en er loopt een psychologisch onderzoek naar de verdachten. De advocaten van de verdachten geven voorlopig geen commentaar op het dossier.

Gisteren besliste de jeugdrechter ook al over de verlenging van de maatregelen tegen de minderjarige verdachten.

https://redactie.palnws.be/2021/06/verkrachting-14-jarig-meisje-uit-gent-minderjarige-verkrachters-blijven-langer-in-instelling/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

1 gedachte over “Raadkamer verlengt aanhouding meerderjarige verdachten van groepsverkrachting 14-jarig meisje in Gent”

  1. ” …De Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz is „diep geschokt” over de lustmoord op een 13-jarig meisje. De puber is door Afghaanse vluchtelingen onder invloed van drugs gebracht, verkracht en vermoord tegen een boom achtergelaten. Het drama gebeurde kort nadat de Duitse noorderburen werden opgeschrikt door een barbaars bloedbad in Würzburg dat tegen vrouwen was gericht…”

Plaats een reactie

Delen