Turnhout. Foto Shutterstock.

Turnhout. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Rechtbank Turnhout veroordeelt man tot 15 jaar voor behandeling met dood tot gevolg

Ruben Notteboom

Een 50-jarige man uit Herentals moest voor de correctionele rechtbank in Turnhout verschijnen. Hij werd beschuldigd van onmenselijke behandeling met de dood tot gevolg. De rechtbank achtte de feiten bewezen en oordeelde dat hij schuldig was. Hij moet 15 jaar naar de gevangenis.

De man moet 15 jaar in gevangenschap doorbrengen. Hij wordt ook ter beschikking gesteld aan de strafuitvoeringsrechtbank. Hij werd veroordeeld voor feiten die zich afspeelden op 5 september 2018. Na een zware ruzie sloeg hij zijn 56-jarige vriendin dood.

Aanklacht veranderde twee keer

De politie hield hem eerst aan op verdenking van moord. Tijdens het onderzoek van het parket bleek dat het niet de bedoeling was om de vrouw te vermoorden. Hij was kwaad en sloeg op haar, maar dat zijn daden de dood tot gevolg hadden, was niet intentioneel. Dat was voldoende om de verdenking te veranderen van moord naar slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

Bij aanvang van het proces veranderde de aanklacht opnieuw. De aanklager was niet langer tevreden met de classificatie van de feiten als slagen en verwoningen met de dood tot gevolg. Daarom werd de aanklacht opnieuw gewijzigd en werd de man verdacht van onmenselijke behandeling met de dood tot gevolg. De aanklager vorderde de maximumstraf. De rechtbank ging akkoord met de laatste classificatie en vervolgde de man voor onmenselijke behandeling.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “Rechtbank Turnhout veroordeelt man tot 15 jaar voor behandeling met dood tot gevolg”

  1. Een beetje uniformiteit, overeenstemming en consequentie zou onze stinkende regimedienende rechtspraak sieren. Veroordelingen als deze zijn voor een groot deel (k)loterij.

Plaats een reactie

Delen