Ihsane Haouach.

Ihsane Haouach.

Uncategorized

Regeringscommissaris met hoofddoek overweegt rechtszaak tegen MR wegens ‘racisme en seksisme’

/

Ihsane Haouach, de nieuwe regeringscommissaris voor het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM), dreigt met juridische stappen tegen de MR. Leden van de Franstalige liberalen noemen het feit dat Haouach een hoofddoek draagt een ‘provocatie’. “Woensdag heb ik begrepen dat het debat aan de basis seksistisch en racistisch is”, reageert Haouach.

De controverse rond Ihsane Haouach lijkt maar niet op te houden. Haouach werd door Ecolo benoemd tot regeringscommissaris, maar het feit dat de vrouw een hoofddoek draagt roept bij critici vragen op over de neutraliteit van de staat. Eerder deze week eiste de MR dat Haouach tijdens bestuursvergaderingen van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen haar hoofddoek zou afdoen. Dat weigerde ze.

Haouach overweegt nu klacht in te dienen tegen Corentin de Salle van de MR omdat die zich hevig verzette tegen het dragen van een hoofddoek op de bestuursvergadering en dat een ‘provocatie’ noemde. Volgens Haouach gaat het om racisme en seksisme. “Ik heb altijd willen geloven dat het debat over neutraliteit ging. Woensdag heb ik begrepen dat het debat aan de basis seksistisch en racistisch is”, aldus Haouach in Le Soir.

Niet alleen racisme dus, maar ook seksisme. “Ik voelde me echt enorm aangevallen”, zegt Haouach. “Het was een frontale, persoonlijke aanval met als doel mij te intimideren en te breken. Hij had zich nooit diezelfde toon gepermitteerd tegen een man. Ik voelde echt een poging tot onderdrukking en mannelijke dominantie.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




20 gedachten over “Regeringscommissaris met hoofddoek overweegt rechtszaak tegen MR wegens ‘racisme en seksisme’”

  1. Ik voel mij enorm aangevallen door de eisen van uw geloofsgenoten mevrouw Haouach! Ik voel echt een poging tot onderdrukking en islamitische dominantie. Voila, nu zal ik ook eens dreigen met juridische stappen.

  2. “Ik heb altijd willen geloven dat het debat over neutraliteit ging.”
    Waarom kan Ihsane Haouach dan gewoon niet zonder hoofdoek op de bestuursvergadering verschijnen?
    Een beetje een contradictie lijkt mij.

  3. Ze voelde een poging tot onderdrukking en mannelijke dominantie. Euh, is het niet een klein klein klein beetje overdreven? En in “mevrouw” haar cultuur worden vrouwen totaal niet onderdrukt en is er totaal geen mannelijke dominantie? Yeah right!

  4. Prachtig geschreven allemaal En meer dan overdonderend waar.
    Maar .. wil iemand er nu echt eens voor zorgen dat dat vrouwmens in kwestie dat ook daadwerkelijk allemaal onder haar neus geduwd krijgt
    Want dergelijke nagels met koppen ,mogen biljoenen keren waar zijn.Maar als ze het niet te lezen krijgt zal ze nooit inzien hoe surrealistisch en verwrongen haar opvattingen zijn.

  5. Hoezo “racisme” ? Moslims zijn geen aparte etnie, dus objectief-correct beschouwd kan dat nooit “racisme” zijn, temeer daar een moslim uit Sudan, een uit Indonesië en een uit de Magreb overduidelijk uit 3 verschillende etniëen bestaan van onze één en dezelfde menselijk soort die de evolutie overleefde, Homo Sapiens

Plaats een reactie

Delen