Het Rekenhof (Photonews)

Het Rekenhof (Photonews)

Uncategorized

Rekenhof levert kritisch rapport over VDAB

Wijnand Meeus

Het Rekenhof heeft een kritisch rapport geleverd over het uitbestedingsbeleid van de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst (VDAB). De VDAB zou meermaals juridisch incorrecte samenwerkingen zijn aangegaan met externe partners. Daarnaast werden bepaalde aanbestedingen niet eens georganiseerd waar het wel nodig was.

Volgens het Rekenhof neemt de VDAB beslissingen om een dienstverlening uit te besteden zonder goed te weten of dat succesvol kan zijn bij klanten, en zonder inzicht in de (kosten)effectiviteit. Bovendien zou het kader van de uitbesteding niet in orde zijn en zouden verschillende keren subsidies en overeenkomsten wettelijk niet in orde zijn geweest.

Daarnaast zou de VDAB vaak al jaren op de hoogte zijn van dergelijke problemen. Diverse veranderingsprojecten werden opgestart, maar meestal zonder overtuigende resultaten. Het Rekenhof somt daarom twintig aanbevelingen op om de werking alsnog te professionaliseren. Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) erkent dat de doorlichting van de dienst inderdaad verschillende belangrijke pijnpunten aankaart.

Ze reageerde vooral erg geschokt over de juridische fouten die het Rekenhof beschrijft in het rapport. Toch ziet de minister ook dat er in de anderhalve maand, sinds ze het rapport onder ogen kregen, al intens werk is gemaakt van een actieplan om de problemen te verhelpen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

4 gedachten over “Rekenhof levert kritisch rapport over VDAB”

  1. Mooi voorbeeld van hoe ambtenaren te werk gaan. Ondanks dat ze het al jaren wisten schiet men pas in gang bij een officieel rapport. Dit is nl een officieel document.
    “sinds ze het rapport onder ogen kregen, al intens werk is gemaakt van een actieplan om de problemen te verhelpen.”

  2. De ambtenaar ha ha die voert uit heeft niets te zeggen zou hij fouten aankaarten kost hem dit zijn carrière ondertussen hebben privé thermen zoals manager en beheerder enz zijn intrede gedaan en hun wil is wet de rest is voetvolk uitvoerend met een opgelegde gezworen zwijgplicht zodat fouten of mistoestanden nooit het daglicht zullen zien het deksel is verzegeld op straffen van ontslag onder dat regime werkt vandaag de ambtenaar dat is vandaag onze democratie

Plaats een reactie

Delen