Reuzegomschacht vrijgesproken voor verkrachting

De advocaat van Victor D. Kris Luyck was niet bereikbaar voor commentaar. Foto: Sebastien Smets / Photonews

Uncategorized

Reuzegomschacht vrijgesproken voor verkrachting

Kristof Luypaert

Victor D. (21), medeschacht van Sanda Dia tijdens de dodelijke Reuzegomdoop, is dinsdag door de correctionele rechtbank van Leuven vrijgesproken voor verkrachting. De rechtbank vond niet genoeg bewijs in het strafdossier om Victor D. schuldig te bevinden.

Victor D. en het slachtoffer ontmoetten elkaar op 1 mei 2019 bij het uitgaan. Na heel wat drank zouden de twee met elkaar gekust hebben. Nadien zouden er buiten aan het café verdere handelingen hebben plaatsgevonden. Volgens het slachtoffer zouden die gebeurd zijn zonder haar toestemming.

De rechtbank maakte tijdens haar beraad een analyse van de feiten op basis van camerabeelden. Maar ook op basis van de verklaringen van Victor D., het slachtoffer en een derde getuige.

Daaruit was het niet boven alle twijfel verheven dat er penetratie was geweest, wat nodig is om te kunnen spreken van verkrachting, nadat het slachtoffer had aangegeven dat de avances van D. niet gewenst waren.

De rechtbank vond ook geen bewijselementen die de verklaring van het slachtoffer geloofwaardiger maakten dan die van de beklaagde en dinsdagochtend viel de uitspraak. De Leuvense rechtbank sprak Victor D. vrij van verkrachting.

Kris Luyckx, de advocaat van Victor D., die zelf niet aanwezig was dinsdagochtend, wil geen verdere commentaar kwijt over de vrijspraak.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

2 gedachten over “Reuzegomschacht vrijgesproken voor verkrachting”

Plaats een reactie

Delen