Didier Reynders

Binnenland politiek

Reynders over terugkerende reizigers Portugal: “Testen kan, quarantaine gaat te ver”

Wannes Neukermans

Europees Commissaris voor Justitie Didier Reynders vindt dat België een coronatest moet kunnen vragen van reizigers die terugkeren uit Portugal. Hij volgt dus minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) in zijn redenering. De deelstaten hielden die boot echter af, omdat ze een gecoördineerde Europese actie willen. “Een test opleggen kan, maar quarantaine of een reisverbod gaat te ver”, aldus Reynders maandag in De Ochtend op Radio 1.

Het aantal besmettingen in Portugal stijgt de afgelopen tijd weer sterk. Vooral de deltavariant is er in opmars. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke had daarom een voorstel uitgewerkt om de reisregels naar Portugal aan te scherpen. Onder meer het opleggen van twee coronatests lag op tafel. Overleg met de deelstaten leverde echter geen akkoord op. Aan Vlaamse kant wilde men vooral geen “soloslim spelen”.

Quarantaine te verregaand

Didier Reynders is echter van mening dat maatregelen als een test op zich geen probleem zijn. “Een test, zoals België voorstelt, is misschien mogelijk.” Een quarantaine opleggen, zoals Duitsland doet, vindt hij echter te verregaand. Daarom hoopt hij Duitsland op andere gedachten te kunnen brengen. Ook een reisverbod naar landen waar de deltavariant om zich heen grijpt, vindt hij niet kunnen. “Het moet mogelijk zijn om iets te doen, want er is een probleem met de deltavariant, maar de vraag is om niet te ver te gaan”, aldus Reynders.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

6 gedachten over “Reynders over terugkerende reizigers Portugal: “Testen kan, quarantaine gaat te ver””

  1. Het Griekse alfabet heeft nog veel letters waarmee ze ons zoet willen houden
    Wetenschappers die beweren dat Rt-PCR testen zinloos zijn, worden bewust uit de media gehouden

  2. EU bepaalt dus onze gezondheidspolitiek? Wanneer hebben wij dat goedgekeurd? Wordt het geen tijd die EU-mikmak te vervangen door een efficiënte en goedkope handelshanze?

  3. Er bestaat GEEN vaccin tegen corona: je wordt enkel gevaccineerd om je immuunsysteem te “boosten”. Waarom denk je dat de maatregelen (afstand, mondmasker, enz) blijft bestaan? Ik vrees dat het binnen onafzienbare tijd het uit zal zijn met de pret.

Plaats een reactie

Delen