Ryanair vliegtuig ontruimd nadat man zonder documenten zich opsluit op toilet

Ryanair vliegtuig. Foto: Shutterstock.

Uncategorized

Ryanair vliegtuig ontruimd nadat man zonder documenten zich opsluit op toilet

Kristof Luypaert

Op de luchthaven Brussels Airport is donderdagvoormiddag een vliegtuig van Ryanair ontruimd nadat een man zonder de nodige documenten aan boord was geraakt en zich had opgesloten op het toilet. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws is aan BELGA bevestigd door de federale politie.

De federale politie kon de man arresteren en is inmiddels ter beschikking gesteld van het parket Halle-Vilvoorde.Het incident deed zich omstreeks 08.30 uur voor op een vliegtuig van Ryanair met bestemming Milaan.

Volgens een getuige had de man plaatsgenomen op een stoel gezet die niet voor hem gereserveerd was. De man verplaatste zich vervolgens naar een andere stoel. Maar ook die was voor iemand anders gereserveerd. Uiteindelijk duwde de man een aantal passagiers opzij. Zo baande hij zich een weg naar het toilet, waar hij zich opsloot. 

De politie werd erbij gehaald en die kon de man uit het toilet halen en van boord begeleiden. Vervolgens is ook het hele toestel ontruimd zodat de politie kon nakijken of  de man iets had achtergelaten. De man, die niet in het bezit bleek van de nodige documenten om te reizen, is uiteindelijk ter beschikking gesteld van het parket Halle-Vilvoorde. Hoe hij precies aan boord van het toestel was geraakt, is vooralsnog niet duidelijk.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen