Sammy Mahdi. Foto Photonews.

Sammy Mahdi. Foto Photonews.

Uncategorized

Sammy Mahdi gaat dossiers hongerstakende illegalen prioritair behandelen

/

De dossiers van de hongerstakende illegalen zullen door staatssecretaris Sammy Mahdi met prioriteit behandeld worden, zo geeft Mahdi zelf aan. “Als dat is wat we moeten doen om de hongerstaking te stoppen, dan ben ik bereid dat te doen”, klinkt het.

Woensdag kwam de hongerstaking van een groep illegalen plots tot een einde. Enkele weken geleden gingen de uitgewezen asielzoekers in hongerstaking om druk te zetten op staatssecretaris Sammy Mahdi om hen te regulariseren en dus alsnog papieren te geven. Mahdi zei niet te zullen toegeven aan chantage, maar bij de oppositie zorgde het plotse einde van de hongerstaking voor vragen over wat hen nu beloofd zou zijn.

Mahdi blijft ontkennen dat de hongerstakers een vorm van asiel werd beloofd, maar geeft nu wel toe dat de dossiers van de hongerstakers prioritair behandeld zullen worden. “Prioritaire doelgroepen zijn er altijd geweest”, aldus Mahdi. “Als dat is wat we moeten doen om de hongerstaking te stoppen, dan ben ik bereid dat te doen.”

Vlaams Belang en N-VA reageren afwijzend op het feit dat de hongerstakers nu een voorkeursbehandeling krijgen en stellen dat Mahdi dus wel degelijk heeft toegegeven aan de chantage.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




12 gedachten over “Sammy Mahdi gaat dossiers hongerstakende illegalen prioritair behandelen”

  1. Dat is correct van Mahdi. Deze mensen zijn het slachtoffer van een slordig beleid en verdienen om prioritair behandeld te worden. Hier ettelijke jaren in illegaliteit kunnen verblijven is niet de fout van de illegalen, maar van een falend beleid. Overigens zijn redelijk wat van deze mensen zelfredzaam, iets waarvan je kan afvragen of onze bevolking dat ook is.

  2. De artsen die weerloze mensen opjaagden om zichzelf te zelfmoorden en daarbij hun monden hebben dichtgenaaid, hebben de Eed van Hippocrates overtreden. Dit moet voor de Orde van geneesheren worden gebracht en hun bevoegdheid om geneeskunde uit te oefenen moet worden afgenomen. Onmiddellijk.

  3. Prioritair individueel regulariseren bedoelt hij. Laat hem in het parlement week na week cijfers voorleggen hoeveel van de zogezegde 400 hongerstakers geregulariseerd werden en hoeveel er terug gestuurd werden, en niet dezen die terug gingen met een dubbele nationaliteit om hun familie op te halen.

Plaats een reactie

Delen