(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

School in Lahore, Pakistan verbergt verkrachting 8-jarig christelijk meisje

Sonja Dahlmans

Een basisschool in Lahore heeft geprobeerd de feiten van de verkrachting van een achtjarige christelijke leerling door een van de leerkrachten te verbergen.

Het meisje was op 22 juni thuis gekomen, vol angst en met bebloede kleding. Het meisje huilde onophoudelijk, maar uiteindelijk vertelde zij haar moeder dat zij op school was verkracht die dag door een leraar. Het hoofd van de school, Farzana Kausar, wilde echter niet naar de hevig verontruste ouders luisteren toen die dezelfde dag verhaal kwamen halen. De islamitische lerares van het meisje droeg haar op niet te zeggen door wie zij was aangevallen. Ook de politie, tot wie de ouders zich nadien wendden, wilden niets horen van de daad. De ouders werden naar huis gestuurd en mochten geen aanklacht indienen. De ouders bezochten meerdere malen zowel het plaatselijke politiebureau als het hoofd van de school, maar werden steeds opnieuw weggestuurd.

Later kwam de school echter met een andere suggestie; namelijk dat het meisje verkracht zou zijn door een andere christelijke leerling. Een jongen uit een van de hogere klassen van de school. Het meisje werd door Kausar en een andere leerkracht verteld deze jongen, Joel, te beschuldigen. Uit de absentielijst van de school bleek echter dat deze die dag niet op school was geweest. Toen de ouders met het bewijsmateriaal kwamen, werden zij gewelddadig bejegend en zelfs de politie dreigde hen geen aanklacht in te dienen tegen de leerkracht. De autoriteiten en de school blijven suggereren dat het meisje moet zeggen dat de christelijke leerling haar heeft verkracht en niet de leerkracht. Een vertrouwenspersoon van de school heeft wel met de ouders van het kind willen praten. Zij heeft in dat gesprek aangegeven dat het voorval onderzocht moet worden, maar tot dusver is dat nog altijd niet gebeurd.

Seksueel misbruik van kinderen is in Pakistan een steeds groter groeiend probleem. Volgens cijfers zouden het laatste jaar elke dag acht kinderen misbruikt zijn. Dit gebeurt niet alleen in het reguliere onderwijs, maar ook in de islamitische madrassas. Dat zijn scholen waar kinderen onderwijs krijgen in de islamitische leer.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

3 gedachten over “School in Lahore, Pakistan verbergt verkrachting 8-jarig christelijk meisje”

  1. Geen enkele reactie van woke groen/rood,…. och het is maar een Christen meisje in een moslim land. Maar stel je voor dat het om een moslima ging gaan…men eiste economische sancties en stuurde een EU of UN missie naar ginder. 2 maten en 2 gewichten.

  2. De aanvallen op christenen beperken zich niet enkel tot verkrachtingen.Als er nog maar met een vinger naar de moslims in dit land wordt gewezen dan vertrappelen onze politici elkaar om ronkende verklaringen af te leggen en wordt het woord racisme bovengehaald.In de EU wordt dagelijks vandalisme op christelijke en joodse kerkhoven vastgesteld en kerken gevandaliseerd.Onze gesubsidiërde regimepers en de rode staatszender met minaret op de Reyerslaan,die naar het schijnt van iedereen is,zwijgt in alle talen.Ondertussen wil Somers dat we vredevol (gedwongen)samenleven.In Bosnië-Herzegovina leidde dit tot een bloedige burgeroorlog.Goede??buren die zogezegd vreedzaam naast elkaar woonden stonden elkaar naar het leven.

Plaats een reactie

Delen