Sihame El Kaouakibi - Afbeelding: Photonews

Sihame El Kaouakibi - Afbeelding: Photonews

Uncategorized

Sihame El Kaouakibi: WannaWork BV failliet verklaard

Niels Geerinck

De rechtbank heeft officieel het faillissement uitgesproken over WannaWork BV. Tussen WannaWork en het reeds failliet verklaarde Point Urbain werden geldstromen waargenomen die geen boekhoudkundige verklaring konden staven. Beide BV’s waren eigendom van Sihame El Kaouakibi.

WannaWork BV werd opgericht als “jobplatform” om kansarme jongeren perspectief te bieden op de arbeidsmarkt. Toch kregen slechts 20 jongeren een job via WannaWork BV.

Geldstromen

El Kaouakibi en haar partner Erika Xuan Nguyen waren ook actief in een horecabedrijf genaamd Point Urbain BV. Dat werd reeds failliet verklaard. Hierdoor werd het duidelijk dat er tussen Point Urbain en WannaWork heel wat financiële transacties gebeurd waren. Voor veel van deze transacties kon geen boekhoudkundige verklaring gevonden worden. Zo bleek dat er in 2017 een schenking plaatsvond van 475.000 euro. Dat bedrag werd meteen en integraal overgemaakt naar WannaWork. Vervolgens werd nog eens 200.000 euro doorgestort naar privé-vennootschappen van El Kaouakibi en haar partner.

Volgens Joris Vercraeye, de advocaat die de verdediging van El Kaouakibi op zich neemt, was die schenking van 475.000 euro aan WannaWork een obligatielening. WannaWork zou het bedrag pas tegen 2026 moeten terugbetalen aan Point Urbain. In de tussentijd zouden enkel de intresten moeten worden terugbetaald.

Vage boekhouding

In de boekhouding was er geen verklaring te vinden voor het bedrag. Ook ontbraken alle documenten waaruit de rechtbank kon concluderen dat het effectief om een lening ging. Hierdoor werd WannaWork verplicht om 510.045 euro terug te betalen aan Point Urbain. Aangezien WannaWork niet over voldoende middelen kon beschikken was er geen vertrouwen bij de rechtbank dat het bedrag kon worden overgemaakt. Hierop vorderde de curator vorige week het faillissement van de vennootschap. De advocaten wilden uitstel om het nodige te onderzoeken maar toch sprak de rechter vandaag het faillissement definitief uit.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen